Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 1 dec 2021 10:33

Beurzen vandaag | Intertrust, Kone en Salesforce

0 0 Leestijd ongeveer

De beurzen herstellen weer in de ochtendhandel. Intertrust is de grootste daler in Amsterdam op het nieuws dat CVC de overnamegesprekken heeft afgebroken. In de VS werden de cijfers van Salesforce slecht ontvangen door beleggers.

NEDERLAND

De AEX opent vandaag weer hoger en staat in de ochtendhandel zo’n 0,4% hoger op ruim 780 punten. Aegon voert de AEX-stijgers aan met 3% koerswinst, maar de meest opvallende naam is Intertrust.

Dat aandeel daalt bijna 5% op het nieuws dat CVC Capital Partners de overnamegesprekken met Intertrust heeft gestaakt. Eerder was CVC bereid op €18 per aandeel te betalen en maakte Intertrust bekend dat er ook andere geïnteresseerden waren met biedingen tot €22. Mede hierdoor staat het aandeel ondanks de koerstik vandaag nog altijd ruim boven het bod van CVC.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Aegon +3,0%
 • Air France KLM +2,9%
 • Fugro +2,9%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Intertrust -4,9%
 • IMCD -2,4%
 • Wolters Kluwer -1,6%

EUROPA

Elders in Europa zien we grotere koersuitslagen met een plus van 0,8% voor de Eurostoxx50-index. Met name olieaandelen en financials doen het goed, net als in Amsterdam, waar Shell bijna 2,7% plust in de ochtendhandel. Dat wordt overtroffen door Total (+2,9%) dankzij de opverende olieprijs.

Grootste winnaar is de Finse liftenmaker Kone, die ruim 3% plust na een adviesverhoging door de analisten van Jefferies; zij adviseren ‘kopen’, met een koersdoel van €70. Kone zou goed in staat zijn de hogere kosten door te rekenen en heeft met 30% van zijn omzet afkomstig uit China prima groeivooruitzichten. Noemenswaardige dalers zijn er niet binnen de Eurostoxx50.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Kone +3,5%
 • Inditex +3,0%
 • TotalEnergies +2,9%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Adyen -1,0%
 • LVMH -0,9%
 • Philips -0,5%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag flink lager, waarbij de Russell-2000 index vanaf de top nu meer dan 10% daalde. De Dow sloot 1,86% lager en de S&P500-index verloor 1,9%. Een opvallende stijger was Apple, dat in een negatieve markt 3,2% hoger sloot. Binnen de Dow was er enkel koerswinst voor farmaceut Merck, dat in de voorgaande dagen juist hard was gedaald.

Grootste verliezer was softwarebedrijf Salesforce met -4%. Bovendien kwam Salesforce nabeurs met slechte cijfers die een extra koerstik van 6% veroorzaakten. Het bedrijf van oprichter en weldoener Marc Benioff stelde teleur met zijn outlook, ondanks beter dan verwachte cijfers over het jongste kwartaal.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Merck +0,03%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Salesforce.com -4%
 • Travelers -3,6%
 • American Express -3,5%

GRAFIEK VAN DE DAG

Het aandeel Salesforce sloot gisteren 4% lager en kreeg daarbij nabeurs nog een extra dreun van 6% na een teleurstellende outlook, mede vanwege hevige concurrentie met onder meer Microsoft. Salesforce verwacht voor het vierde kwartaal een aangepaste wpa van $0,71 tot $0,73 tegen de analistenconsensus van $0,81. Ook is de omzetverwachting met $7,22 mrd tot $7,25 mrd een stuk lager dan de $7,36 waar analisten op rekenden. Vergeleken met concurrenten als Microsoft, Google en Amazon groeit de cloudomzet van Salesforce, dat bovendien elk jaar een groot aantal overnames doet, minder hard.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.