Updates

Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden

Dividendportefeuille | Op jacht naar nieuwe records

0 0 Leestijd ongeveer

Na een uitstekende week met een winst van ruim 2,4% staat de Dividendportefeuille weer precies op het niveau van medio augustus, toen er een hoogste stand ooit werd bereikt.

Dat niveau is nu tot minder dan €100 genaderd, oftewel 0,02%. Nieuwe records zullen dan ook de komende dagen en weken zo goed als zeker worden gebroken met de dividendportefeuille, die sinds de start goed is voor +332,5% en een jaarlijks gemiddeld rendement van 15,8%.

Beursfeest met uitzonderingen

Met uitzondering van Intel, VF Corp en Lifco (lager na cijfers) was het eigenlijk één groot beursfeest de afgelopen dagen. Er waren mooie koerswinsten voor veel aandelen, aangevoerd door Abbott (+8,4%), Monolithic Power (+6,6%), Union Pacific (+6,4%), Coloplast (+6%) en AGCO (+5,8%). Ook L’Oréal, CSX, Merck, Roper, SEB en Broadcom plusten 4à 5% op weekbasis. Veel van deze aandelen staan, net als de Dividendportefeuille, rond all time highs.

Veel aandelen kwamen al met cijfers, zoals CSX, VF Corp en Intel. Het laatstgenoemde aandeel kreeg rake klappen en was op weekbasis eigenlijk de enige dissonant, met een min van 9,3%. Intel zit al een tijdje in zwaar weer en heeft tijd nodig voor de turnaround onder nieuwe topman Gelsinger. Op korte termijn zal het aandeel normaal gesproken onder druk blijven, maar op langere termijn geef ik Intel, dat enorme investeringen gaat doen om de concurrentie bij te kunnen benen en daardoor de marges de komende jaren onder druk zal zien staan, het voordeel van de twijfel.

Intel zelf is vol vertrouwen en ziet als gevolg van de geplande investeringen de omzet de komende vier tot vijf jaar met maar liefst 10-12% groeien. Als ze dat kunnen waarmaken zal de koers normaal gesproken over een paar jaar flink hoger staan, maar analisten zijn na jaren van teleurstellingen voorzichtig.

Geen zorgen

Voor de Dividendportefeuille maak ik me geen enkele zorg om de positie in Intel. Allereerst verkocht ik vorig jaar uit voorzorg meer dan de helft van het totale belang in dit aandeel (op $49,48, precies waar we nu weer staan) waardoor de weging met nu 1,3% de allerkleinste in de portefeuille is is. Het risico is daarmee minimaal en in een ‘worst case scenario’ is de impact op de totale Dividendportefeuille zeer gering.

Daar komt bij dat Intel nog gewoon elk jaar het dividend blijft verhogen (dit jaar +5%) en over een dusdanig sterke kasstroom en balans beschikt dat ik niet verbaasd zou zijn als er begin 2022 gewoon nog een verhoging komt. Al met al krijgt Intel het voordeel van de twijfel. Over een paar jaar weten we meer. Alleen als het dividend wordt verlaagd, verkoop ik Intel, maar die kans acht ik op dit moment zeer klein.

Per saldo draait de Dividendportefeuille uitstekend, ondanks achterblijvers als Intel en VF Corp (zie hier het laatste advies voor VF). VF zit ook in zwaar weer maar verhoogde toch weer het dividend. Dat verwacht ik eerlijk gezegd ook van Intel. Het gemiddelde dividendrendement van de Dividendportefeuille is momenteel 1,65%.

  • Rendement 2021: +21,0%
  • Rendement sinds start: +332,5%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!