Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Advies Menno van Hoven, 25 okt 12:56

CSX | Op hoogste koers na sterk Q3

0 0 Leestijd ongeveer

Dividendportefeuille-aandeel CSX bereikte zijn hoogste koers ooit na wederom sterke kwartaalcijfers. Met uitzondering van auto’s werd er overal groei gerealiseerd. De sterke vrije kasstroom gaat vooral naar aandeleninkoop. Het dividend kan dan ook de komende jaren nog veel verder omhoog.

CSX Corporation, sinds 2012 opgenomen de Dividendportefeuille en inmiddels een van de grootste uitblinkers met een totaalrendement van 465%, kwam wederom met onverwacht goede kwartaalcijfers. De omzet steeg voor bijna alle producten die per spoor vervoerd worden, waarbij het vooral opvallend is dat het transport van steenkool weer in de lift zit, met een 39% hogere omzet in het derde kwartaal.

Ook was er dubbelcijferige groei voor het vervoer van chemicaliën, mineralen, bosproducten, metalen, meststoffen en containers. Alleen het vervoer van auto’s daalde ten opzichte van een jaar geleden. De omzet kwam 23% lager uit als het gevolg van de chiptekorten binnen de sector, die ervoor zorgen dat er minder auto’s worden geproduceerd.

Gemiddeld groeide de omzet van CSX met een fraaie 24% in het derde kwartaal, tot $3,29 mrd. De operationele winst nam met 26% toe, tot $1,43 mrd. CSX zag de voor de sector belangrijke operating ratio (uitgaven afgezet tegen omzet) dalen naar 56,4%.

Hoewel de cijfers anders doen vermoeden heeft ook CSX last van de wereldwijde bevoorradingsproblemen. Die probeert het bedrijf te bestrijden met extra investeringen die moeten zorgen voor een grotere opslagcapaciteit van containers bij de dertien belangrijkste terminals. Daarnaast ziet CSX de kosten voor onder meer brandstof voor de locomotieven flink stijgen, van $119 mln in het derde kwartaal van 2020 tot $247 mln nu.

Aandeel CSX op ‘houden’

Desondanks draait het in het oosten van de VS opererende CSX prima en rekent het bedrijf voor heel 2021 op een dubbelcijferige omzetgroei. In het laatste kwartaal werd een vrije kasstroom van $2,89 mrd gerealiseerd, waarvan $1,27 mrd werd ‘teruggegeven’ aan aandeelhouders, vooral door middel van aandeleninkoop ($1,06 mrd).

Het dividend is slechts $208 mln per kwartaal en kan de komende jaren gewoon (nog veel) verder omhoog. Met een k/w van 23 en 1,2% dividend blijft het aandeel CSX koopwaardig voor de lange termijn. Voor de komende twaalf maanden blijft het advies ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!