Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen

Dividendportefeuille | Beste week sinds begin juli

0 0 Leestijd ongeveer

Het razendsnelle herstel op de beurzen na de kleine verkoopgolf begin vorige week resulteert in de beste week in maanden voor de Dividendportefeuille, die in 2021 inmiddels weer op +18,1% staat.

Met +2,3% op weekbasis was het de sterkste performance sinds eind juli voor de Dividendportefeuille, die langzaam weer de recordstand van medio augustus bereikt met een actuele waarde van €422.205. Dat correspondeert met een totaalrendement van 322,2% sinds de start in 2011. Het gemiddelde rendement per jaar sinds de start is nu +15,5% en in 2021 zitten we daar tot nu toe dus boven.

Dividendgroei

Een gevolg van het pijlsnelle herstel op de beurzen, waarbij de duurste (en mooiste) aandelen het snelst omhoog gingen, is wel dat het gemiddelde dividendrendement weer onder de grens van 1,7% is gedoken. Dit ondanks de recente herbeleggingsronde in het derde kwartaal én enkele nieuwe dividendverhogingen door onder meer A.O. Smith (+8%) en Honeywell (+5,5%). Doorgerekend komt de gemiddelde dividendgroei in 2021 daarmee inmiddels uit op ruim 10%. Het streven blijft nog altijd om 7 à 8% dividendgroei per jaar te realiseren en dat is niet moeilijk bij de huidige samenstelling van de Dividendportefeuille.

Zoals ik tijdens de podcast van vorige week (zie onder) al liet weten, zijn er twee aandelen die teleurstellen wat betreft dividend: Unilever en Ecolab (professionele hygiëne- en waterbehandelingstoepassingen voor onder andere horeca en industrie). Beide aandelen laten de laatste jaren nauwelijks groei zien. Ik hou het tweetal scherp in de gaten, maar een noodzaak tot verkopen is er vooralsnog niet. Onderliggend is er namelijk niets aan de hand, alleen moet het dividend sneller omhoog. Dat kan ook makkelijk, zowel bij Unilever als bij Ecolab. In de podcast benoemde ik enkele kandidaten die ik op de watchlist heb staan, waaronder Cintas (bedrijfsuniformen), Lowe’s (doe-het-zelf-winkels) en Eastgroup Properties (industrieel vastgoed).

Een deel van dit artikel is niet beschikbaar. Accepteer eerst marketing cookies om de volledige inhoud te bekijken.

Stijgers en dalers

De grootste stijgers binnen de Dividendportefeuille op weekbasis waren Lifco en Tecan, qua waardering juist twee van de duurste aandelen. De koers herstelde flink na grote klappen in de vorige week. Beleggers gaan toch voor kwaliteit en pakken dan als eerste de uitblinkers op, waarvoor nog altijd een stevige prijs wordt betaald. Ook H.B. Fuller, Teradyne en het duurste Dividendportefeuille-aandeel (k/w ruim 70) Monolithic Power boekten forse winsten van meer dan 7%.

De grootste daler deze week was Ahold Delhaize, mogelijk als gevolg van de uitgestelde beursgang van Coolblue. Ahold heeft zelf Bol.com in huis en zag de voorbije weken juist de interesse in het aandeel groeien in anticipatie op een verwachte miljardenwaardering van concurrent Coolblue. Na Ahold was Medtronic de grootste daler. De koersdaling van Ahold bleef echter beperkt tot een kleine 4%.

Drie aandelen noteerden reeds ex-dividend in het vierde kwartaal: Roper, H.B. Fuller en Abbott Laboratories. Later in oktober komen daar nog A.O. Smith en Texas Instruments bij. In Europa komt er nog dividend van in ieder geval Assa Abloy (22 november) en LVMH (30 november).

  • Rendement 2021: +18,1%
  • Rendement sinds start: +322,2%

Gemiddeld rendement per jaar sinds 2011: +15,5%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!