Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden

Beurzen Vandaag | CM.com, Danone en Royal Dutch Shell

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese beurzen openden dinsdag overwegend in de plus. Op het Beursplein was CM.com ondanks een verhoging van de omzetverwachting een van de grootste dalers, terwijl in de VS Walt Disney het moest ontgelden.

De AEX noteerde in de ochtendhandel 0,4% hoger op 799,69 punten, terwijl de AMX 0,3% in de plus stond op 1043,14 punten. Ondanks een verhoging van de verwachtingen was CM.com binnen de AScX de grootste daler, met een verlies van 3,7%. De betaaldienstverlener zag over het afgelopen kwartaal de omzet op jaarbasis met 51% toenemen tot €58,2 mln, waarbij de brutowinst over dezelfde periode verbeterde van €9,1 mln naar €16,2 mln en de brutomarge van 25 naar 29%. Als gevolg hiervan heeft CM.com zijn verwachtingen voor heel 2021 opwaarts bijgesteld. De betaaldienstverlener gaat nu uit van een jaaromzet van €220-240 mln, waar deze raming eerder nog €205-225 mln was.

Lavide

Lege beurshuls Lavide maakte maandag nabeurs bekend dat over de eerste zes maanden van dit jaar winst is behaald, wat te danken is aan een in 2020 afgeboekte vordering op voormalig topman Salar Azimi. Lavide is momenteel in onderhandeling met NZB over het inbrengen van zorgbedrijven en heeft daarvoor de exclusieve overeenkomst tot 1 januari 2022 verlengd, met de optie om deze nogmaals tot 1 april 2022 te verlengen.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Alfen +2,6%
 • Galapagos +2%
 • Adyen +2%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Air France-KLM -2,8%
 • Philips -1,6%
 • JDE Peet’s -1,2%

EUR | Danone

De Eurostoxx50-index stond na een half uur handel 0,2% hoger op 4158,35 punten.

Danone zag over het afgelopen kwartaal de omzet op jaarbasis met 5,8% oplopen tot bijna €6,2 mrd. Op vergelijkbare basis nam de omzet met 3,8% toe. De stijging was met name te danken aan de hogere prijzen, want de volumes daalden met 0,8%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Adyen +2%
 • Iberdrola +1,6%
 • Enel +1,4%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Philips -1,6%
 • Bayer -1,1%
 • Ahold Delhaize -0,8%

VS | Apple

De Dow Jones sloot maandag op 35.258,61 punten, een verlies van 0,1%. De S&P500 kwam uit op 4486,46 punten, een stijging van 0,3% en de Nasdaq stond op een plus van 1% op 15.300,89 punten.

Apple hield maandagavond zijn jaarlijkse evenement, waarop het een aantal nieuwe producten voor het eerst aan het publiek toonde. Zo werden een nieuwe MacBook en AirPods onthuld en kwam het techbedrijf daarnaast met een mini versie van de HomePod speaker en een goedkoper abonnement voor Apple Music.

Goldman Sachs kreeg maandag goedkeuring om zijn Chinese joint venture over te nemen, waardoor de Amerikaanse zakenbank eigenaar zal worden van al zijn activiteiten in Azië. Goldman Sachs Gao Hua Securities Company Ltd (GSGH) wordt omgedoopt tot Goldman Sachs (China) Securities Company Ltd. De Amerikaanse zakenbank is van plan om zijn personeelsbestand in China te verdubbelen tot uiteindelijk 600 medewerkers.

Walt Disney was de grootste daler. Het entertainmentbedrijf werd door Barclays afgewaardeerd. De analisten stellen dat als het entertainmentbedrijf zijn doelstelling van 230-260 miljoen abonnees voor Disney+ in 2024 wil realiseren, het groeitempo meer dan verdubbeld moet worden en op tenminste hetzelfde niveau moet liggen als dat van Netflix. Die concurrent komt dinsdag met zijn resultaten naar buiten.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Goldman Sachs +1,9%
 • Home Depot +1,3%
 • Apple +1,2%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Walt Disney -3%
 • Amgen -2,3%
 • The Travelers Company -1,8%

Grafiek van de Dag | Royal Dutch Shell

Royal Dutch Shell profiteert van faillissementen van zijn Britse concurrenten. De Britse toezichthouders hebben de energiemaatschappij aangewezen om de klanten van Pure Planet, Daligas en Colorado Energy over te nemen. Het gaat om in totaal 252.000 klanten.

Wel moet Shell de klanten overnemen onder de contractvoorwaarden die zij bij hun vorige energieleverancier hadden, wat op korte termijn de winst van het bedrijf kan drukken. Sinds 20 september is de aandelenkoers van Royal Dutch Shell met 24,1% opgelopen.

AGENDA

 • Handelsbalans Zwitserland (september)
 • Handelsbalans Spanje (september)
 • Woningbouw en vergunningen Verenigde Staten (september)
 • Redbook Verenigde Staten
 • Handelsbalans Japan (september)
 • Huizenprijzen China (september)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.