Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Peter Schutte, 18 aug 2021 11:15

Walmart | Winstprognose van de gigant weer omhoog

0 0 Leestijd ongeveer

Walmart heeft voor de tweede keer de winstprognose verhoogd. De kwartaalcijfers zijn dan ook beter dan verwacht. Wel blijft de groei van e-commerce in de thuismarkt achter.

Walmart heeft over het tweede kwartaal, eindigend op 31 juli 2021, de omzet met 2,4% opgevoerd tot $141,0 mrd. Die omzet werd voor $8,9 mrd gedrukt door desinvesteringen. Exclusief de rugwind van de zwakke dollar is de omzet 0,6% hoger uitgekomen. Het operationele resultaat dikte met 21,4% aan tot $7,4 mrd.

Thuisvoordeel

Het verging Walmart vooral goed in de voor het concern zo belangrijke thuismarkt de Verenigde Staten. Daar was sprake van een autonome omzetgroei van exclusief brandstofverkopen van 5,2% tot $98,2 mrd. Analisten hadden gemiddeld op een groei van 3,1% ingezet. Walmart claimt wederom marktaandeel in de Amerikaanse voedingssector te hebben gewonnen. Het operationele resultaat steeg in de Verenigde Staten met 20,4% tot $6,1 mrd.

De omzet via e-commerce groeide in het tweede kwartaal met een wat magere 6%, maar daar ging ook een forse groei aan vooraf. Voor het concern als geheel stelt topman Doug McMilon dat het goed op weg is dit jaar $75 mrd omzet uit e-commerce te behalen. Buiten de Verenigde Staten was sprake van een omzetdaling van 15,2% tot $23,0 mrd, maar dat kan volledig aan desinvesteringen en zwakte van de Amerikaanse dollar worden toegeschreven.

Outlook omhoog

Walmart is met deze cijfers wat positiever over het volledige boekjaar ’21/’22. Waar het eerder rekende op een lage enkelcijferige omzetgroei exclusief desinvesteringen, rekent het nu op 6-7% groei. Dit impliceert dat het ook inclusief negatieve valuta-effecten een kleine omzetgroei verwacht. Voor het operationele resultaat gaat het bedrijf nu uit van een stijging van 11-13,5%, tegen eerder een hoge enkelcijferige groei.

Aandeel Walmart blijft op ‘houden’

De winst per aandeel zal dit boekjaar uitkomen tussen de $6,20 en $6,35. De markt rekende tot voor kort op een bedrag van rond de $6,00. Allemaal nog wat positiever derhalve. De beurskoers van het aandeel Walmart is wel achtergebleven bij de brede markt. Op de huidige koers van rond de $152 bedraagt de koers-winstverhouding nog altijd een dikke 25. Verder dan een houdadvies voor het aandeel Walmart ga ik dan ook niet.

Tweedekwartaalcijfers
In $ mrd 2021 2020
Omzet 141,0 137,7
Operationeel resultaat 7,4 6,1
Winst per aandeel* (in $) 2,74 1,56
*onderliggend

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!