Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RoodMicrotec

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RoodMicrotec

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden

MoneySuperMarket | Het tij keert voor dit dividendaandeel

0 0 Leestijd ongeveer

Veel mensen kijken door de coronacrisis anders naar hun financiën. Voor het Britse MoneySuperMarket.com is dat een nadeel. Het bedrijf profiteert zodra het alledaagse leven weer normaal wordt. Beleggers zitten met een verlies van 5,0% sinds het aandeel vorig jaar getipt werd.

MoneySuperMarket.com is een vergelijkingswebsite voor allerlei diensten: van verzekeringen en hypotheken tot leningen en reizen. Ik heb het aandeel twaalf maanden getipt omdat een scherpe koersdaling van ruim 20% een mooi instapmoment leek te bieden voor de herstelperiode na de corona-lockdowns. Dat heeft echter langer op zich laten wachten dan het zich liet aanzien.

Een gevolg is dat de vraag naar prijsvergelijkingen voor vakanties nog sterk onder druk staat. In het eerste halfjaar lag de omzet in dit segment 77% lager dan de al zeer zwakke eerste jaarhelft van 2020.

Verzekeringen

Ook in andere segmenten stond de omzet onder druk. De inkomsten voor prijsvergelijkingen voor verzekeringen daalden bijvoorbeeld met 10% naar £81 mln. Een belangrijke reden is dat de wegen tijdens de lockdowns veel rustiger zijn en dat het aantal woninginbraken ook is afgenomen. Een gevolg is dat de premies voor auto- en inbraakverzekeringen sterk zijn gedaald.

Als je minder kwijt bent aan je verzekeringen, ben je minder snel geneigd een alternatief te zoeken dan wanneer de prijzen stijgen. Per saldo viel de concernomzet in het eerste halfjaar met 11% terug naar £162 mln.

Corona en normalisering

Sinds het aandeel getipt werd, is de beurskoers met 15% gedaald. Dankzij het dividend (4,6% rendement) en het stijgende pond bleef het verlies voor eurobeleggers beperkt tot 5%. De toekomst ziet er naar verwachting heel anders uit dan de afgelopen kwartalen. De inkomsten in het reissegment kunnen een impuls krijgen zodra coronarestricties verdwijnen. En als het alledaags leven normaliseert, ligt het voor de hand dat verzekeringspremies stijgen en dat mensen meer kritisch naar hun uitgaven gaan kijken.

Aandeel MoneySuperMarket.com koopwaardig

MoneySuperMarket.com is heel goed gepositioneerd om van de terugkeer van het alledaagse leven te profiteren. De waardering van 19,3 maal de verwachte winst lijkt vrij stevig. Maar de free cashflow ligt beduidend hoger dan de nettowinst en het bedrijf is schuldenvrij. Het aandeel MoneySuperMarket.com is nog altijd koopwaardig op basis van de groeimogelijkheden voor de komende jaren en het aantrekkelijke dividendrendement.

Aandeel Aandeel moneysuperMarket kerngegevens

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.