Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Actueel Menno van Hoven, 28 jul 10:32

Beurzen Vandaag | Voorzichtig hoger en veel cijfers

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese beurzen openen vandaag hoger op een dag met veel cijfers van onder meer ASMI en Vopak in Nederland. Gisteren nabeurs waren er cijfers van techreuzen Microsoft, Apple en Google-moeder Alphabet.

De AEX staat in de ochtendhandel zo’n 0,3% hoger. Just Eat Takeaway is wederom een van de grotere stijgers na de verkoopgolf van de laatste weken.

ASMI is een van de grotere dalers na cijfers die vandaag voorbeurs bekend gemaakt werden. Het halfgeleiderbedrijf, één van de grote uitblinkers dit jaar, levert 3% in na een volgens analisten weinig inspirerende outlook. De jongste kwartaalcijfers van ASMI waren iets beter dan verwacht en voor de rest van 2021 rekent het bedrijf ook op een hogere omzet, met voor het derde kwartaal een outlook die uitgaat van een omzet van €400 mln tot €430 mln.

Ook Vopak kwam met cijfers, die eveneens slecht worden ontvangen: het aandeel verloor 6,2%. Het tankopslagbedrijf boekte een lager dan verwachte winst in het tweede kwartaal en zag de bezettingsgraad dalen naar 88%.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Just Eat Takeaway +2,3%
 • Unibail-Rodamco-Westfield +2,2%
 • Eurocommercial Properties +2,0%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Vopak -6,2%
 • ASMI -3,0%
 • JDE Peet’s -2,4%

Europa | Kering 

Ook elders in Europa staan de beurzen hoger, met +0,2% voor de Eurostoxx50-index. Hier kwam luxebedrijf Kering met beter dan verwachte cijfers die door beleggers met 2% koerswinst worden beloond. Kering zag de omzet in de eerste jaarhelft verdubbelen, vooral dankzij een zeer sterk presterend Gucci, dat goed is voor meer dan de helft van de omzet van Kering en ruim driekwart van de winst.

Grootste dalers Deutsche Börse en BASF kwamen ook met cijfers, die minder goed werden ontvangen. Chemiereus BASF boekte een hoger dan verwachte winst in het tweede kwartaal dankzij hogere prijzen en volumes. Desondanks doet het aandeel een stapje terug.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Kering +2,0%
 • Safran +1,8%
 • ASML +1,3%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Deutsche Börse -3,2%
 • BASF -1,5%
 • Kone -1,0%

Verenigde Staten | Techreuzen

De Amerikaanse beurzen sloten gisteren lager, met vooral nabeurs vuurwerk met cijfers van techreuzen Apple, Microsoft en Alphabet. Microsoft boekte voor het eerst in zijn geschiedenis een kwartaalomzet van $60 mrd en Apple zag de winst bijna verdubbelen in het laatste kwartaal dankzij een explosieve groei van de verkoop van iPhones. Wel verwacht Apple een groeivertraging, wat nabeurs een 1,4% lagere koers oplevert.

Alphabet, het bedrijf achter Google, plust nabeurs 1% op eveneens zeer sterke cijfers, met een beter dan verwachte winst en omzet dankzij sterk groeiende verkoop van digitale advertenties. Gisteren waren er overigens nauwelijks echt grote uitschieters binnen de Dow. Techreus Salesforce was de grootste daler, in lijn met de lagere koersen voor veel sectorgenoten.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • McDonald’s +1,0%
 • Merck +0,8%
 • Verizon +0,8%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Salesforce -1,7%
 • Boeing -1,6%
 • Home Depot -1,2%

Grafiek van de Dag | Vopak

Vopak krijgt vandaag een flinke tik na kwartaalcijfers. Beleggers in het tankopslagbedrijf zijn dit jaar weinig gelukkig, want het aandeel zakte naar de laagste jaarkoers. In 2021 staat er een min van 16% op het bord.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.