Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Opinie Jeroen Boogaard, 13 jul 2021 10:47

Beurzen Vandaag | Prosus, Shell, ING

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese beurzen zijn vanmorgen vrijwel vlak geopend. Het aandeel Prosus wint na goed nieuws over deelneming Tencent. Zakenbank Barclays zet Royal Dutch Shell op ‘kopen’.

NEDERLAND

De AEX-index noteert om 9:50 uur op een nieuwe recordstand van 740,72 (+0,30%). Er is weinig richtinggevend nieuws. Beleggers zijn in afwachting van het cijferseizoen. Vanmiddag publiceren Goldman Sachs en JPMorgan Chase hun tweedekwartaalcijfers. Er wordt een sterke winstgroei verwacht. Verder staan vandaag de Amerikaanse inflatiecijfers op de agenda.

Met een winst van 1,7% is Prosus de sterkste stijger onder de hoofdfondsen in Amsterdam. Internetbedrijf Tencent, veruit de belangrijkste investering van Prosus, mag van de Chinese toezichthouders zoekmachine Sogou van de Amerikaanse beurs halen. Tencent wil voor $3,5 mrd de restende 60% van de aandelen Sogou die het nog niet bezit in handen krijgen.

ING gaat zijn retaildivisie in Oostenrijk verkopen aan bank 99, dat deel uit maakt van Österreichische Post. Financiele details zijn niet bekendgemaakt. ING kondigde in maart al aan dat het de opties voor de Oostenrijkse consumentenbank wil onderzoeken. Beleggers zijn niet onder de indruk: de koers van ING noteert vanmorgen 0,4% in de min.

Analisten van Barclays hebben het advies voor Royal Dutch Shell verhoogd van ‘houden’ naar ‘kopen’. Daarbij trokken ze het koersdoel op van £17,00 naar £19,50. De analisten zijn positief over de kasstroom van Shell, die naar verwachting zal profiteren van de stijgende olie- en gasprijzen. Barclays vindt het aandeel Shell ‘te goedkoop om te negeren’. Shell noteert vanmorgen 0,4% in de plus.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Prosus +1,7%
 • ASR +1,3%
 • Flow Traders +1,2%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Galapagos -1,2%
 • Air France-KLM -1,2%
 • Philips -1,1%

EUROPA

De Europese beurzen zijn vanmorgen voorzichtig uit de startblokken gegaan. Na een half uur handel noteert de Eurostoxx50 vrijwel vlak, op 4093,06 punten. Sterke macrocijfers uit China doen het sentiment goed. In juni steeg de export in dollars met 32,2% vergeleken met een jaar eerder, een duidelijke versnelling ten opzichte van mei (+27,9%). Economen hadden een toename van circa 23% verwacht. Vanmiddag krijgen beleggers meer inzicht in de staat van de wereldeconomie, wanneer meerdere grote Amerikaanse banken de halfjaarcijfers publiceren.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Prosus +1,7%
 • ASML +0,9%
 • EssilorLuxottica +0,9%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Deutsche Börse -1,3%
 • Philips -1,2%
 • Sanofi -0,9%

 VS | Focus op inflatie    

De beurzen in New York zijn maandag de week goed begonnen. Zowel de S&P500 als de Dow Jones sloot ruim 0,3% hoger, op nieuwe recordstanden. Technologiebeurs Nasdaq won 0,2%. Beleggers kijken met vertrouwen uit naar het cijferseizoen, dat vandaag wordt afgetrapt door de twee grote Amerikaanse zakenbanken Goldman Sachs en JPMorgan Chase. Ook gaat vandaag de aandacht uit naar de publicatie van de inflatiecijfers over juni. Economen verwachten in doorsnee dat de inflatie is afgezwakt naar 4,9%, tegen 5% in mei. Valt het cijfer tegen, dan zal de discussie over het vermeende tijdelijke karakter van de inflatie weer oplaaien en zal de aandelenmarkt normaliter onder druk komen.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Disney +4,14%
 • Goldman Sachs +2,35%
 • JPMorgan Chase +1,43%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Cisco -0,94%
 • Salesforce -0,87%
 • Merck -0,56%

GRAFIEK VAN DE DAG | Nokia

Met een koerswinst van 7,5% is het aandeel Nokia vanmorgen de grootste stijger in de pan-Europese Stoxx 600 index. Het Finse telecombedrijf profiteert van sterke eindmarkten en zag de resultaten in het tweede kwartaal verder aantrekken. Bij de publicatie van de halfjaarcijfers op 29 juli zal de outlook voor geheel het jaar worden verhoogd, zo kondigde het bedrijf vanmorgen aan. Nokia verloor de afgelopen jaren marktaandeel aan concurrent Ericsson, maar lijkt onder leiding van nieuw management de weg omhoog weer gevonden te hebben.

AGENDA

Dinsdag 13 juli:

Goldman Sachs, cijfers tweede kwartaal

JPMorgan Chase, cijfers tweede kwartaal

Pepsico, cijfers tweede kwartaal

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.