Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Opinie Jeroen Boogaard, 29 jun 2021 10:48

Beurzen Vandaag |  AkzoNobel, Vivoryon, ING

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese beurzen zijn vanmorgen met winst geopend. Blikvanger in Amsterdam is het biotechbedrijf Vivoryon. De koers stijgt met 10% na de aankondiging van een grote deal in China. AkzoNobel doet een bescheiden overname in Latijns-Amerika.

De AEX-index noteert na ruim een half uur handel 0,3% hoger op een stand van 733,28 punten. Banken en verzekeraars liggen er goed bij. Aan de rente ligt dat niet, want die noteert vrijwel onveranderd. ING is met een winst van 1,8% de grootste stijger in de AEX.

Sportschoolketen Basic-Fit is de sterkste daler onder de hoofdfondsen op het Beursplein. Beleggers maken zich zorgen over de opmars van de delta-variant van het coronavirus. In verschillende Europese landen werden nieuwe reisbeperkingen aangekondigd.

AkzoNobel maakte vanmorgen een overname in Latijns-Amerika bekend. De verfproducent koopt het Colombiaanse bedrijf Grupo Orbis, dat een jaaromzet draait van circa €260 mln. Beleggers zijn niet heel erg onder de indruk: de koers laat een kleine plus zien van 0,6%.

Vivoryon

Onder de kleinere fondsen is er meer vuurwerk. De koers van biotechbedrijf Vivoryon knalt met bijna 10% omhoog na de aankondiging van een overeenkomst in China. Het bedrijf gaat nauw samenwerken met het Chinese farmaconcern Simcere voor de ontwikkeling van zijn medicijn tegen Alzheimer. Dankzij een voorschot van Simcere verwacht Vovoryon minstens tot het tweede kwartaal van 2023 over voldoende liquide middelen te beschikken.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • ING +1,8%
 • Aegon +1,6%
 • ABN Amro +1,2%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Basic-Fit -1,0%
 • Intertrust -0,6%
 • RELX -0,7%

EUR | Bankaandelen

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger van start gegaan. Na bijna een half uur handel staat de Eurostoxx50 op een winst van 0,5%. Er zijn slechts zeven dalers. De Ierse bouwmaterialenleverancier CRH bungelt onderaan met een verlies van 2,6%. ING gaat aan kop. Ook de andere bankaandelen liggen er goed bij.

BASF staat 1,7% hoger. De Amerikaanse vermogensbeheerder Bernstein herhaalde het koopadvies voor het Duitse chemiebedrijf en trok het koersdoel op van €105 naar €108. BASF profiteert volgens de analisten van een sterke vraag naar chemicaliën en hogere prijzen.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • ING +1,8%
 • BASF +1,7%
 • Flutter Entertainment +1,4%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • CRH -2,6%
 • Amadeus -1,0%
 • Danone -0,2%

 VS | Facebook wint      

De belangrijkste indices in New York lieten gisteren een gemengd beeld zien. De Dow Jones sloot 0,4% lager op 34.283,27 punten. De breed samengestelde S&P500 eindigde met een winst van 0,2% en tikte daarmee een nieuwe recordstand aan. Dat was vooral te danken aan een rally van techaandelen: de Nasdaq won 1,0%. In de S&P500 eindigde slechts 41% van de aandelen in het groen.

Zorgen over de verspreiding van de delta-variant van het coronavirus drukten het sentiment. Vooral de reisbranche werd door beleggers flink lager gezet. Boeing was een van de grootste verliezers in de Dow Jones. Facebook sloot ruim 4% hoger. Het bedrijf heeft twee rechtszaken over vermeende monopolievorming gewonnen.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Intel +2,8%
 • Microsoft +1,4%
 • Apple +1,2%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Boeing -3,4%
 • Chevron -3,1%
 • American Express -2,7%

Grafiek van de Dag | Tui

De koers van reisorganisatie Tui daalt vanmorgen met 3% en heeft afgelopen maand alweer ruim 11% verloren. De rappe verspreiding van de delta-variant van het coronavirus stelt beleggers niet gerust. Diverse landen hebben hun reisbeperkingen weer uitgebreid. Dit vormt een bedreiging voor het herstel van de toeristensector.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.