Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Analisten Christian Slagter-Koster, 19 jun 2021 09:00

Pictet AM | Defensievere houding

0 0 Leestijd ongeveer

De economische groei zal weldra vertragen, maar de inflatiedruk kan nog enige tijd aanhouden. Pictet Asset Management adviseert daarom een defensievere houding aan te nemen.

Pictet Asset Management verwacht dat op korte termijn de prijsdruk gering is, maar de kans op een stijging is op langere termijn groot. Amerikaanse consumenten hebben gezamenlijk zo’n $2 bln gespaard. Als slechts een derde daarvan zou worden uitgegeven aan diensten –  een grotere component van de consumentenprjisindex (CPI) dan goederen – is het mogelijk dat de kerninflatie binnen een jaar tussen de 3,5 en 4% schommelt. Daarnaast vreest Pictet dat de hoge inflatie samenvalt met een vertraging van de economische groei en de groei van de bedrijfswinsten. Met name in de VS en China lijkt de economische groei over zijn hoogtepunt heen. De geschiedenis heeft geleerd dat een zwakkere economische groei in combinatie met aanhoudende prijsdruk ongunstig is voor risicovolle activa, zoals aandelen.

Aandelen zijn hoog gewaardeerd in vergelijking met obligaties. In het kielzog van de sterke beurswinsten die sinds begin dit jaar zijn gerealiseerd, vindt Pictet het een goed moment om voorzorgsmaatregelen te nemen. De analisten verwachten geen aandelenuitverkoop, maar verschuiven wel hun allocatie van de meer kwetsbare en duurder ogende cyclische sectoren naar meer blootstelling aan defensievere sectoren. Pictet heeft de positie in aandelen in de basisconsumptiegoederensector verlaagd naar ‘onderwogen’ en heeft de ‘overwogen’ positie in industriële aandelen gesloten.

Aan de andere kant heeft Pictet zijn opinie voor de gezondheidszorgsector en nutsbedrijven verhoogd naar ‘neutraal’. Nutsbedrijven houden namelijk vrij goed stand in tijden van oplopende inflatie. Pictet gaat echter niet volledig in het defensief en behoudt een overwogen positie in financiële waarden en vastgoed. De analisten vinden dit de aantrekkelijkste sectoren in een omgeving waar de obligatierendementen stijgen en de economie opnieuw opengaat. Daarnaast kan de vastgoedsector in zekere mate inflatiebescherming bieden, omdat de huurprijzen doorgaans gekoppeld zijn aan prijsindices.

Op regionaal niveau ziet Pictet groeipotentieel voor de Britse aandelenmarkt, die naar verwachting zal profiteren van een verbeterende binnenlandse economie. Daarbij vindt Pictet de sectormix in het VK aantrekkelijk, met een hoger dan gemiddeld percentage financiële aandelen en kwaliteitsaandelen. Pictet is daarentegen somberder geworden over de economische situatie in Japan – de positie in Japanse aandelen is neutraal – en vindt ook Amerikaanse aandelen niet aantrekkelijk. De koers-winstverhoudingen op Wall Street kunnen alleen worden gehandhaafd als de economische groeitrend ongewijzigd blijft, de winstmarges van de bedrijven op bovengemiddelde niveaus stabiliseren en de obligatierendementen ver onder de 2% blijven.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!