Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Analisten Menno van Hoven, 6 jun 09:00

HSBC | Favoriete aandelen, kansen en risico’s bij kapitaalgoederen

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel ABB is een van de acht favoriete Europese aandelen van de HSBC-analisten binnen de kapitaalgoederensector. Wel waarschuwt HSBC voor inflatie binnen de Europese ‘capital goods’ sector.

In een rapport over de Europese kapitaalgoederensector zijn de analisten van HSBC positief gestemd na een goed eerste kwartaal. Ze rekenen bovendien op een blijvend sterke vraag voor de bedrijven die ze binnen de sector volgen.

De sterke groei in het eerste kwartaal van 2021 zal volgens HSBC doorzetten in het tweede kwartaal. De risico’s liggen daarbij vooral in de tweede jaarhelft. De analisten wijzen in dit verband op mogelijke bevoorradingsproblemen en dreigende corona-disruptie. Door de sterke (herstel)vraag ontstaan er tekorten in de bevoorrading, wat voor prijsinflatie zal zorgen als bedrijven gedwongen worden tot het accepteren van hogere prijzen.

Voor 2021 voorspelt HSBC een sterke groei van 12% voor de wereldwijde kapitaalsinvesteringen. Daarbij voorzien de analisten de sterkste groei voor de EMEA-regio met +25,4%. Op basis van eindmarkten zijn transport, industrie en nutsbedrijven de uitschieters in 2021, met een voorziene groei van 14-15%.

Aandeel ABB kan profiteren van automatisering

Een van de favoriete aandelen van HSBC is in dat kader het Zwitserse ABB, dat van ‘houden’ naar ‘kopen’ gaat. ABB, dat diensten verleent aan klanten in de nutssector, industrie, transport en infrastructuur – met onder meer elektrificatieproducten, robotica en industriële automatiseringstoepassingen – profiteert volgens HSBC optimaal van de groei bij automatisering, elektrische infrastructuur en robotica. De analisten hebben een groeiend vertrouwen in de ‘turnaround story’ van het bedrijf, dat sinds vorig jaar onder leiding staat van de 61-jarige Bjorn Rosengren.

Het koersdoel voor ABB gaat van CHF27 naar CHF35, wat merkwaardig genoeg maar nauwelijks boven het huidige niveau ligt. Toch geeft HSBC een koopadvies voor ABB, dat in 2021 na een koerswinst van 22% nabij de hoogste koers ooit noteert en nu een marktwaarde van CHF74 mrd heeft.

Favoriete aandelen kapitaalgoederensector

In totaal komt HSBC met acht koopwaardige aandelen in het rapport. Naast ABB zijn er ook positieve aanbevelingen voor het eveneens Zwitserse Schindler (liften), het Finse Kone (liften), de Zweedse bedrijven Sandvik (machines) en Volvo, Schneider Electric (de Franse concurrent van ABB)  en de Duitse industriebedrijven Siemens en Siemens Energy. Voor Siemens hanteert HSBC een koersdoel van €170, wat ruim boven het huidige niveau van €135 ligt.

Ook zijn de analisten positief over het vorig jaar september afgesplitste ‘ondergewaardeerde’ Siemens Energy, waarmee beleggers kunnen inspelen op toekomstige energietrends zoals waterstof. Over Siemens Gamesa (windenergie) is HSBC minder enthousiast: het aandeel krijgt een verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.