Updates

Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Société Générale | Geen zorgen over stijgende inflatie

0 0 Leestijd ongeveer

Verschillende enquêtes laten zien dat beleggers zich momenteel de meeste zorgen maken over de stijgende inflatie. Volgens de ‘dwarse’ Société Générale-strateeg Edwards leiden de zorgen tot een ‘self fulfilling prophecy’.

Door de stijgende inflatie(verwachtingen) kopen beleggers massaal grondstoffen. Dat zorgt voor prijsstijgingen en toenemende inflatiecijfers. Die leiden dan weer tot een versterkt geloof in het cyclisch herstel van de economie en vormen aanleiding voor verder stijgende inflatie(verwachtingen).

Aantrekkende economische groei

Beleggers zien met name de koperprijs als bevestiging van de aantrekkende economische groei. Edwards is echter sceptisch. Volgens de strateeg loopt de koperprijs al enkele weken namelijk helemaal uit de pas met de Chinese inkoopmanagersindex van nieuwe orders, die recent is teruggevallen.

Bovendien neemt de kredietgroei in China duidelijk af, stelt hij, en proberen Chinese autoriteiten ‘speculatieve excessen’ op de grondstoffenmarkt in te dammen. Maar niet alleen in China lijkt de groei niet zo sterk als gedacht, dat geldt volgens de strateeg eveneens voor de VS. Het huidige niveau van de Chicago Fed National Activity Index van liefst 85 groei-indicatoren komt namelijk overeen met een economische groei van zo’n 2%.

Afnemende economische groei

Beleggers moeten zich volgens de strateeg dan ook voorbereiden op de schok van afnemende in plaats van de aanhoudend sterke economische groei waar zij nu nog in volle overtuiging van uit gaan. En dat is slecht nieuws voor de categorie grondstoffen die zo door beleggers wordt omarmd, waarschuwt Edwards. De obligatiemarkt loopt volgens hem al vooruit op het risico van lagere grondstoffenprijzen en lagere inflatieverwachtingen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.