Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Advies Koen Lauwers, 24 mei 2021 15:35

RELX | Wachten op groen licht voor evenementen

0 0 Leestijd ongeveer

RELX Group kende een vrij goede jaarstart bij drie van de vier divisies en kon daardoor de jaarvooruitzichten bevestigen. Het herstel bij Exhibitions zal afhangen van de snelheid waarmee evenementen weer toegelaten worden.

Als aanbieder van professionele informatie houdt RELX tijdens de coronaperiode goed stand. Scientific, Technical en Medical (STM), het vroegere Elsevier, was vorig jaar de meest winstgevende afdeling van de groep en zag de omzet en de operationele winst over die periode met 1% toenemen. Het aantal gepubliceerde artikelen blijft groeien. Dit jaar mikt RELX voor deze divisie op een bescheiden omzetgroei en een hogere winstmarge. Risk is de snelst groeiende afdeling, zowel wat betreft omzet (+3%) als marge (+4%).

Deze trend zal zich dit jaar voortzetten. Ook Legal doet het goed, met de digitale database LexisNexis. Ook bij deze divisie wordt een omzet- en margestijging vooropgesteld. De organisatie van conferenties en evenementen, ondergebracht in de divisie Exhibitions, leverde vorig jaar echter 69% minder omzet op en leed een operationeel verlies van £164 mln. Exhibitions was vorig jaar goed voor slechts 5% van de omzet, tegenover 16% een jaar eerder.

Nog geen normalisatie 

Wel klaart de hemel stilaan op wat de organisatie van evenementen betreft. In het eerste kwartaal waren er 56 evenementen, vooral in Japan en China. In de Verenigde Staten heropent de sector langzaam en in Europa staat een aantal testevenementen gepland. Een volledige normalisatie zit er evenwel niet voor het einde van de zomer aan te komen. Het herstel zal tijd kosten en de omzet van Exhibitions zal dit jaar nog niet het niveau van 2019 bereiken.

Aandeel RELX op ‘houden’

Per saldo zal de omzet dit boekjaar op groepsniveau licht groeien en zal de winstmarge toenemen. RELX realiseerde vorig jaar een vrije kasstroom van £1,22 mrd, en dat was 28% minder dan een jaar eerder. Kosten verbonden aan overnames, aandeleninkopen en de uitkering van dividenden lieten de schuld met £707 mln oplopen naar £6,9 mrd of 3,3 keer de aangepaste bedrijfswinst (ebitda).

Ondanks de verwachte omzetgroei in het lopende boekjaar ga ik voor het aandeel RELX bij een vrij pittige k/w van 23 niet verder dan een houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!