Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Opinie Jeroen Boogaard, 11 mei 2021 11:06

Beurzen vandaag | Rode borden en mooie cijfers Aalberts

0 0 Leestijd ongeveer

Na de rode cijfers op Wall Street zijn de Europese beurzen vanmorgen met flinke verliezen geopend. Ook het Damrak is in mineur. Het aandeel Aalberts Industries deelt mee in de malaise, ondanks een bijzonder sterke trading update.

De AEX-index noteert om 9.40 uur op een stand van 697,42 (-2,04%). Het sentiment wordt gedrukt door inflatievrees. Morgen komen de Amerikaanse inflatiecijfers over april naar buiten. Zijn die cijfers slechter dan verwacht, dan neemt de kans op een vroegtijdige verkrapping van het ruime monetaire beleid toe. Een rentestijging pakt normaliter vooral slecht uit voor groeiaandelen maar vanmorgen staan ook veel cyclische aandelen onder druk. Metalenproducent AMG en staalconcern ArcelorMittal behoren tot de sterkste dalers op het Damrak.

Aandeel Galapagos een van de weinige stijgers

Biotechbedrijf Galapagos staat ruim 1% hoger en weet als een van de weinige aandelen onder de hoofdfondsen de voeten droog te houden. Ook ECP noteert nipt in het groen. Nu ook de Franse winkelcentra binnenkort de deuren weer mogen openen, mag de winkelbelegger zich opmaken voor een herstel.

Cijfers Aalberts

Aalberts Industries kwam met een trading update over de eerste vier maanden van het jaar. Die was bijzonder sterk. De omzet steeg op eigen kracht met 15% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Analisten van ING hadden op een plus van 8% gerekend. Het orderboek eind april was bovendien 30% hoger dan eind 2020. Het bedrijf doet goede zaken in de markt voor duurzame gebouwen, dankzij heropbouw van voorraden bij afnemers en hogere investeringen door eindklanten.

Daarnaast groeit Aalberts hard op de halfgeleidersmarkt. De kapitaalinvesteringen worden de komende jaren opgevoerd, om de vele groeikansen te benutten. Het aandeel kon zich ondanks de sterke update niet onttrekken aan het negatieve sentiment en noteert op het moment van schrijven 1,5% in de min.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Galapagos +1,20%
 • Eurocommercial Properties +0,09%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • AMG -5,93%
 • ArcelorMittal -4,11%
 • ASMI -3,21%

Europa| Rode koersborden      

In lijn met de rode koersborden op Wall Street verliezen ook de Europese aandelenmarkten vanmorgen terrein. Na een half uur handel noteert de Eurostoxx 50 tegen een verlies van 1,6%. Sterkste dalers zijn Adyen, Volkswagen en Daimler. Er zijn geen stijgers. De markt is er niet gerust op dat de inflatie binnen de perken blijft, met alle monetaire stimulering en stijgende grondstofprijzen. Als de inflatie snel oploopt dan moeten de centrale banken eerder dan verwacht de monetaire teugels aantrekken.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

Geen enkele stijger

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Adyen -3,71%
 • Volkswagen -2,43%
 • Daimler -2,40%

VS | Techaandelen verliezen    

De beurzen in New York deden gisteren een stap terug. De S&P 500 sloot 1,04% lager. Technologiebeurs Nasdaq verloor 2,55%. De Dow Jones eindigde vlak. Morgen komen de inflatiecijfers over april naar buiten en beleggers verwachten een flinke versnelling van de prijzen naar 3,6% jaar-op-jaar. Vooruitlopend daarop kwamen vooral techaandelen onder druk. Chipfabrikant Intel, Apple en Microsoft behoorden tot de grootste verliezers in de Dow Jones. Industrieel conglomeraat 3M (+2%) en Procter & Gamble (+1,9%) hielden de schade voor de index beperkt.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • 3M +2,09%
 • Procter & Gamble +1,86%
 • Verizon +1,36%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Intel -2,94%
 • Visa -2,64%
 • Apple -2,58%

Grafiek van de dag | Klépierre

De koers van de Franse uitbater van winkelcentra Klépierre zit dit jaar flink in de lift. Ook branchegenoten URW en Eurocommercial Properties zijn weer in trek bij beleggers. De winkelvastgoedfondsen kijken terug op een zwaar kwartaal, maar kunnen zich opmaken voor betere tijden nu de winkelcentra weer opengaan. Momenteel is iets meer dan de helft van de winkelcentra van Klépierre open. Na de heropening van de Franse winkelcentra vanaf 19 mei zal dat bijna 95% zijn, aldus de onderneming. Net als ECP rekent ook de directie van Klépierre op een snel herstel van de activiteiten in de winkelcentra.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.