Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 18 apr 2021 09:00

Barclays | Zeven Britse aandelen met een mooi potentieel

0 0 Leestijd ongeveer

De Britse beurs blijft achter bij de Europese maar telt toch een aantal zeer koopwaardige aandelen, meent Barclays. De bank benoemt zeven Britse aandelen met een mooi opwaarts potentieel. 

Europese aandelen zijn het jaar prima begonnen en hebben alle verliezen van het eerste kwartaal van vorig jaar weggewerkt. Het sterke herstel van cyclische aandelen, de lage volatiliteit en de hoge stand van inkoopmanagers-indices duiden op een volgende fase van de bullmarkt, stelt Barclays. Een fase die normaal gesproken met lagere rendementen gepaard gaat. Toch blijft de bank positief over aandelen. De wereldeconomie lijkt op de sterkste groei in decennia af te stevenen, de coronavaccinaties komen op gang en consumenten staan te popelen om hun spaargeld uit te geven.

Barclays verwacht echter dat de scherpste stijging van de inkoopmanagers-indices wel achter ons ligt. Daardoor zal ook de opmars van cyclische aandelen wat afvlakken, ook al omdat de waardering van deze groep aandelen flink is opgelopen. Barclays ziet daarom betere kansen voor laaggewaardeerde aandelen. Die visie leidt de bank naar de Britse aandelenbeurs die relatief veel aandelen uit deze categorie herbergt.

Zeven koopwaardige Britten

Barclays heeft zeven Britse aandelen geselecteerd die volgens de bank een gemiddeld opwaarts potentieel van zeker 18% hebben. Experian, verzamelaar van kredietdata, is de bekendste van dit zevental. Economisch herstel leidt tot meer kredietgroei en daar profiteert ook het aandeel Experian van. Volgens Barclays heeft het aandeel een opwaarts potentieel van meer dan 40% tot het koersdoel van 3750 pence.

Ook Tate & Lyle – maker van ingrediënten voor voedingsmiddelen – is een vrij bekende naam. Het aandeel noteert tegen een k/w voor 2021 van slechts 13 en heeft een sterke balans die acquisities mogelijk maakt.

Andere aantrekkelijke aandelen zijn Ashtead – verhuurder van zwaar materieel aan de landbouw- en industriesector’ – en Melrose, dat industriële ondernemingen opkoopt, herstructureert en verkoopt. Nortek Air is een van de bedrijven die Melrose gaat verkopen. Volgens Barclays kan deze verkoop zeker $3,5 mrd opleveren die voor schuldafbouw en uitkeringen aan aandeelhouders gebruikt kan worden.

Hikma Pharmaceuticals produceert onder meer medicijnen die geen patentbescherming meer genieten. De bank verwacht dat Hikma kan profiteren van een generieke versie van GSK’s astmamedicijn Advair. Gokbedrijf Entain is met een k/w van 38,6 voor dit jaar niet goedkoop, maar het bedrijf groeit snel, mede door de joint venture BetMGM die het met het Amerikaanse MGM heeft opgezet.

IntegraFin, een platform voor onafhankelijke financieel adviseurs en hun klanten, profiteert volgens Barclays van de £125 mrd aan extra spaargeld die Britten tijdens de coronapandemie hebben opgepot en in financiële producten kunnen steken.

De zeven koopwaardige Britse aandelen van Barclays

Naam Ticker
1. Experian EXPN
2. Tate & Lyle TATE
3. Ashtead AHT
4. Melrose MRO
5. Hikma Pharmaceuticals HIK
6. IntegraFin IHP
7. Entain ENT

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.