Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Portefeuilles Menno van Hoven, 13 apr 2021 15:19

Dividendportefeuille | Vierde winstweek op rij

0 0 Leestijd ongeveer

De Dividendportefeuille blijft uitstekend draaien met een vierde winstweek op rij. Het rendement dit jaar is inmiddels opgelopen naar 11%. Grootste stijger op weekbasis was Tecan, dat deze week ex-dividend zal noteren.

Na opnieuw een sterke week, waarin de dollar zakte ten opzichte van de euro, bedraagt het rendement voor de Dividendportefeuille dit jaar precies 11%. De belangrijkste periode qua dividend is inmiddels begonnen want deze week noteert eerst Tecan ex-dividend, gevolgd door Ahold en begin volgende week Henkel. In het tweede kwartaal wordt elk jaar het grootste deel van het dividendinkomen geïncasseerd. In 2021 staat de teller tot dusver op €1143, wat bijna volledig is herbelegd tegen de slotkoersen van 31 maart. Al het dividend dat de komende maanden wordt ontvangen gaat weer terug in de aandelen die het uitkeren, tegen de slotkoersen eind juni.

Door de alsmaar stijgende koersen is het dividendrendement steeds lager met gemiddeld nu +1,7%. Vorige week was er opnieuw een dividendverhoging; H.B. Fuller gaat 3,1% meer uitkeren en verhoogt het dividend nu 52 jaar op rij. De komende jaren verwacht ik dat de dividendgroei verder aan gaat trekken bij de producent van lijmen en kitten, die nog altijd de voorkeur geeft aan schuldafbouw na een grote acquisitie enkele jaren geleden.

All time high weer in zicht

Op weekbasis was Tecan de grootste stijger, waardoor het Zwitserse Life Sciences aandeel de all time high van vorig jaar weer nadert. Donderdag gaat Tecan ex-dividend voor CHF2,30. Ook Ahold (16 maart), Henkel (19 april), LVMH (20 april), Wolters Kluwer (26 april) en L’Oréal (27 april) zullen op zeer korte termijn ex-dividend noteren.

Met een plus van 11% dit jaar is de Dividendportefeuille hard op weg om voor het 11de jaar op rij in de groene cijfers te eindigen. Dat is iets waar ik heel trots op ben natuurlijk. Het geschatte dividendinkomen voor de huidige portefeuille is bijna €6800 op jaarbasis. Dat bedrag zal verder oplopen later dit jaar door het herbeleggen en vooral de dividendverhogingen die nog zullen volgen, waarbij vooral in de Verenigde Staten nog de meeste aandelen een verhoging zullen gaan aankondigen. Tot dusver deden alleen CSX, Monolithic Power, Intel, L3Harris, Pepsico, 3M en H.B. Fuller dat.

In de onderstaande tabel staat de volledige Dividendportefeuille inclusief alle rendementen en het dividendrendement per aandeel, overigens ook altijd te vinden op de dividendportefeuille-pagina. De totale dividendteller staat nu op €55.966. Dit bedrag is volledig herbelegd, met uitzondering van het dividend van Roper Technologies ($11,54), dat op 1 april als eerste in het tweede kwartaal ex-dividend noteerde.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!