Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Actueel Menno van Hoven, 31 mrt 11:03

Beurzen vandaag | Beursgang Deliveroo flopt, Tecan stijgt

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX noteert iets lager in de ochtendhandel met Signify als grootste stijger. Bij gebrek aan bedrijfsnieuws staat Deliveroo in de spotlights door een beursgang in London.

De AEX noteert een fractie lager in de ochtendhandel op een stand van iets meer dan 700 punten. Grootste stijger is Signify, terwijl AMX-aandelen Galapagos en Alfen zo’n 2% stijgen. De producent van laadpalen Fastned rapporteerde vanochtend een netto verlies van €12,3 mln over 2020 en noteert onveranderd. De omzet afkomstig uit het opladen van auto’s langs de snelweg groeide met 37% in 2020.

DSM

DSM is vandaag de grootste daler met een min van 1,7% op het nieuws dat het Nederlandse bedrijf een overname doet op het gebied van smaak- en geurstoffen ter versterking van de aromadivisie. DSM koopt de aromatische activiteiten van Amyris voor een bedrag van $150 mln, waar nog een zogenaamde earn out betaling van $100 tot $150 mln bijkomt. Ook Takeaway.com levert in, na de teleurstellende beursgang van Deliveroo (zie Europa).

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Alfen +1,9%
 • Galapagos +1,9%
 • Signify +1,7%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • DSM -1,7%
 • Takeaway.com -1,6%
 • Shell -0,9%

Europa | Deliveroo

Ook elders in Europa zien we iets lagere kosten met een min van 0,15% voor de Eurostoxx-50 index op 3919 punten. Bij gebrek aan nieuws zijn er geen echte uitschieters; het Italiaanse olie-en gasbedrijf Eni is met +1,3% de grootste winnaar. Wel een grote uitschieter in Londen: maaltijdbezorger Deliveroo daalt bij de beursgang vandaag maar liefst 30%. Het zou om één van de slechtste beursgangen in Europa van de laatste jaren gaan. Het aandeel werd in de markt gezet op 390 pence, goed voor een waardering van 7,6 miljard pond. Momenteel noteert het aandeel ver onder de IPO-prijs op 305 pence.

Elders in Europa zien we een mooie plus van 4% voor dividendportefeuille aandeel Tecan, dat profiteert van een adviesverhoging door Berenberg, van ‘houden’ naar ‘kopen’ met een koersdoel van CHF 455. Berenberg verwacht een zeer sterk 2021 voor het Zwiterse life sciences bedrijf, dat al één van de grote ‘coronawinnaars’ was in 2020. De vraag naar laboratorium- en analyseapparatuur voor onderzoek naar en bestrijding van COVID-19 groeit sterk. 

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Eni +1,3%
 • Philips +0,8%
 • Adyen +0,5%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Total -1,2%
 • BNP Paribas -1,1%
 • AB-Inbev -0,9%

Verenigde Staten

De Dow sloot dinsdag 0,3% lager op 33.066 punten waarmee er in 2021 nog altijd sprake is van een rendement van 8% voor de 30 aandelen tellende graadmeter. Grootste stijger gisteren was Goldman Sachs met +1,9%. De zakenbank steeg in lijn met sectorgenoten, die profiteren van de stijgende Amerikaanse rente. Grootste daler was farmaceut Merck met -1,7% na overnamenieuws. Merck-divisie Organon (die afgesplitst zal worden) koopt Alydia Health voor $240 mln. De koersdaling is echter vooral het gevolg van een negatieve beoordeling van toezichthouder FDA die het medicijn Keytruda (voorlopig) afwijst voor het gebruik bij een bepaalde groep patiënten met borstkanker.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Goldman Sachs +1,9%
 • Caterpillar +1,2%
 • JPMorgan Chase +1,2%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Merck & Co -1,7%
 • Procter & Gamble -1,5%
 • United Health -1,4%

Grafiek van de Dag | Tecan

Dividendportefeuille aandeel Tecan is een grote stijger. De analisten van Berenberg voorzien ook na de coronaboost in 2020 een sterke groei voor 2021. In tegenstelling tot andere analisten is Berenberg niet bang dat de omzet van Tecan een tik krijgt na corona. Na een initiële koerswinst van 5,9% zakt de winst vandaag terug tot zo’n 4% in de ochtendhandel. Het aandeel Tecan kreeg deze maand een flinke tik en herstelde de laatste weken weer sterk, waarmee het koersverlies in 2021 beperkt is tot 4%. Tecan noteert op 15 april ex-dividend voor CHF 2,30.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.