Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Intertrust werkt aan voorspelbaarheid

0 0 Leestijd ongeveer

De kwartaalcijfers van Intertrust staan in het teken van de transformatie. Het vooruitzicht van aantrekkende groei en margeherstel weegt zwaarder dan een gemist dividend.

De omzet van Intertrust is in het vierde kwartaal met 3,9% gedaald naar €144,8 mln (-1,8% exclusief valuta-effecten). De omzetdaling wordt veroorzaakt doordat klanten in Nederland en Luxemburg wat terughoudend waren. Ook speelt mee dat het bedrijf een jaar geleden juist een heel sterk kwartaal doormaakte.

De aangepaste ebita viel met 7,1% terug naar €49,9 mln. De ebita-marge van 34,4% lag 242 basispunten onder het niveau van vorig jaar. Behalve door investeringen in het centraliseren en automatiseren van activiteiten, wordt die daling veroorzaakt doordat de divisies met een relatief hoge marge (Corporates en Private Wealth) de inkomsten naar verhouding wat sneller zagen teruglopen.

Margedruk is tijdelijk

Over heel 2020 liep de aangepaste omzet iets op (+3,9% naar €564,5 mln), terwijl de ebita als gevolg van margedruk met 6,3% daalde naar €185,1 mln. Een belangrijke reden voor de margedruk is de transformatie die Intertrust doormaakt. De onderneming is hard bezig om allerlei activiteiten samen te voegen in het zogeheten center of excellence.

Vervolgens worden processen zoveel mogelijk gedigitaliseerd. Als de transformatie is afgerond, kan de ebita-marge mogelijk oplopen richting de 40% van enkele jaren geleden. Voor 2021 streeft het concern naar een marge van 34 à 35%. Intertrust wil zich in de toekomst echter vooral laten afrekenen op omzetgroei.

Aandeel Intertrust blijft op kopen

In het lopende jaar rekent het bedrijf op een onderliggende omzetgroei van 2 tot 4%. Voor de middellange termijn is dat doel 4 tot 6%. Overnames zijn hierbij minstens zo belangrijk als groei op eigen kracht. Na enkele aankopen is het balanstotaal gegroeid tot 3,83 maal het eigen vermogen. In 2021 moet die verhouding dalen naar 3,4 en op de lange termijn naar 3.

Om de schuldpositie snel op orde te krijgen – en ruimte te scheppen voor nieuwe aankopen – wordt het dividend over 2020 overgeslagen. De aantrekkelijke waardering (k/w 2021 van 13) en het vooruitzicht van een versnellende omzetgroei en margeherstel wegen echter zwaarder dan het gemiste dividend. Het koopadvies op het aandeel Intertrust blijft van kracht.

Intertrust in cijfers 2020 2019
Aangepaste omzet €564,5 mln €543,3 mln
Aangepaste ebita €185,1 mln €197,5 mln
Aangepaste nettowinst €132,1 mln €139,8 mln

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ