Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Actueel advies

Update Karel Mercx, 5 jan 11:21

Disney | Aandeel blijft ook op recordhoogte nog koopwaardig

0 0 Leestijd ongeveer

De streamingdienst van Walt Disney groeit, net als de koers van het aandeel, als kool en de coronavaccins luiden een verder herstel in voor de pretparkactiviteiten van de onderneming.

Op 10 december meldde Walt Disney op zijn beleggersdag dat het aantal abonnementen op Disney+ wereldwijd is opgelopen naar 137 miljoen. Het concern mikt op 350 miljoen in 2024. Uit een gebruikersanalyse blijkt volgens Disney ook dat abonnees de dienst erg intensief benutten. Disney+ ziet daarin aanleiding om de komende tijd overal ter wereld prijsverhogingen door te voeren.

Beleggers reageerden dolenthousiast op de berichten. De koers schoot met 16% omhoog, van $154,69 naar $179,45, waarmee de beurswaarde van Walt Disney in één klap met ongeveer $40 mrd werd verhoogd. Het aandeel is sindsdien tot rust gekomen rond de $180.

Vaccin stuwt aandeel Walt Disney

Ik denk dat Walt Disney in 2021 goed gaat presteren. In de eerste plaats omdat de streamingactiviteiten van het bedrijf alleen maar zullen groeien, en daarnaast omdat de coronavaccins ertoe kunnen leiden dat de pretparken van het concern spoedig op de oude capaciteit zullen kunnen draaien. Ik denk dat als we weer alles mogen doen, we het er ook van zullen nemen. Disney profiteert hiervan en daarom blijft het koopadvies van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!