Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
kopen
Analisten Christian Slagter-Koster, 25 dec 2020 12:00

Buitensporige voorspellingen van Saxo Bank

0 0 Leestijd ongeveer

Na een ongekend 2020 doet Saxo Bank een aantal buitensporige – en niet geheel serieuze – voorspellingen voor 2021.

De coronapandemie heeft Amazon bepaald geen windeieren gelegd en om de belastingregels nog meer naar zijn hand te zetten besluit de Amerikaanse technologiegigant zijn Europese hoofdkantoor te verplaatsen naar Cyprus. Met een bbp van $24 mrd is de Cypriotische economie net zo groot als de omzet die Amazon buiten de VS in drie maanden tijd realiseert. Amazon helpt Cyprus zijn belastingregels te herschrijven zodat deze gunstiger uitvallen voor bedrijven. EU-regelgevers komen hier al echter snel achter en dwingen Cyprus en andere EU-landen om de belastingregels met elkaar in lijn te brengen. Bedrijven als Amazon worden gestraft voor hun overmoed.

Malaise Française

In Frankrijk gaat het mis. Saxo Bank voorspelt dat de staatsschuld van het land in 2021 oploopt tot 120% van het bbp, waarbij Franse bedrijven gemiddeld genomen ook nog eens een van de hoogste kredietrisicoprofielen in Europa hebben. Ondanks een enorm stimuleringspakket weet Frankrijk daardoor een golf aan faillissementen niet te voorkomen, terwijl Franse banken tegelijk te maken krijgen met massale verliezen op hun leningenportefeuilles. Aangezien veel van deze slechte leningen door de staat gegarandeerd zijn, ziet Frankrijk geen andere mogelijkheid dan Duitsland om hulp te vragen. Met Duitse steun kan de ECB een grote reddingsoperatie voor de banken uitvoeren en wordt een ineenstorting van het financiële systeem voorkomen.

De People’s Bank of China rolde in oktober een geavanceerd digitaal valutaexperiment uit, en Saxo Bank voorspelt dat China in 2021 een nieuwe digitale valuta zal introduceren die de strijd met de Amerikaanse dollar aan kan gaan om de status van reservemunt voor de wereldhandel. Daarnaast stimuleert de digitale munt de Chinese consumptie, wordt er een geheel nieuw Chinees pensioenstelsel mee gefinancierd en verruimt hij de mogelijkheden voor de Chinese kapitaalmarkten.

Verder zou het volgens Saxo Bank zo kunnen zijn dat in 2021 geavanceerde kunstmatige intelligentie de weg vrij maakt voor commerciële fusie-energie. Hierdoor kunnen bijna alle landen ter wereld voedsel- en energie-onafhankelijk worden, wat leidt tot de snelste en grootste stijging van de levensstandaard in de geschiedenis.

Veel faillissementen door snel herstel

Ook voorspelt Saxo Bank dat de uitrol van coronavaccins en het opheffen van noodmaatregelen ertoe leidt dat de wereldeconomie oververhit raakt. Door de snel stijgende inflatie en dalende werkloosheid maakt de Federal Reserve een beleidsfout door de langetermijnrentes te snel te verhogen. Hierdoor zal voor het eerst in de economische geschiedenis een sterk herstel leiden tot een forse toename van het aantal faillissementen.

Tot slot voorspelt Saxo Bank dat de zilverprijs in 2021 sterk gaat stijgen door de duurzaamheidsdoelstellingen van overheden wereldwijd. Het toenemende gebruik van zilver in zonnepanelen zal uiteindelijk leiden tot een zilverbevoorradingscrisis.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!