Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Actueel Menno van Hoven, 2 dec 2020 11:02

Beurzen vandaag | Fugro maakt rare koerssprong

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX opent lager en noteert in de ochtendhandel zo’n 0,2% in de min. Echte uitschieters zijn er bij gebrek aan richtinggevend nieuws niet. Eén aandeel maakt een rare koerssprong en dat is Fugro.

De AEX noteert in de ochtendhandel iets lager op nog altijd ruim 610 punten. Echt opvallende koersbewegingen zien we niet, uitgezonderd van Fugro, dat een flinke beweging maakt als gevolg van de recent aangekondigde claimemissie. Aandeelhouders ontvangen tegen inlevering van 13 claims en bijbetaling van €2,32 11 nieuwe aandelen Fugro.

Koers Fugro

Wie bij zijn broker kijkt ziet waarschijnlijk een flinke min van 18% voor het aandeel. Als de claimemissie echter is verrekend, staat het aandeel juist 14% hoger. Al met al wat verwarrend, op deze site volgt vandaag nog een toelichting.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Fugro +14% (verrekend voor claimemissie)
 • Heineken +1,5%
 • Altice +1,2%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • NN Group -2,4%
 • Aegon -2,4%
 • PostNL -2,3%

EUROPA

Elders in Europa zien we kort na opening lagere koersen, zoals een min van 0,4% voor de Eurostoxx50-index. Grootste stijger is nutsbedrijf Engie, dat na een koersdoelverhoging 1,2% plust. De analisten van Barclays gaan van €14,50 naar €15,50 voor het Franse bedrijf, dat in 2020 nog op een verlies staat van ruim 12%. Grootste daler is Nokia, dat zonder directe aanleiding ruim 2% daalt. Het aandeel van het Finse techbedrijf komt dit jaar per saldo niet van zijn plaats.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Engie +1,2%
 • Airbus +1,0%
 • Adyen +1,0%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Nokia -2,0%
 • Volkswagen -1,7%
 • ING -1,6%

VERENIGDE STATEN

De Dow sloot gisteren na een volatiele dag uiteindelijk toch nog met een mooie plus van 0,6%, waarbij wel een groot deel van de eerdere winst weer werd ingeleverd. Beleggers reageerden positief op vaccinatienieuws. Verzekeraar Travelers was de grootste stijger met +2,9%, terwijl CRM-softwaremaker Salesforce het hardst omlaag ging op overnamenieuws. Het nieuwe Dow-aandeel bevestigde nabeurs officieel dat het Slack overneemt voor $27,7 mrd. Dat komt neer op een overnamepremie van 54% op basis van de slotkoers van Slack voor het nieuws bekend werd. Slack concurreert als ‘workspace messaging app’ met Microsoft Teams. Beleggers reageerden negatief met een min van 4% voor Salesforce nabeurs dinsdag. Het aandeel Salesforce stond bij de slotkoersen van gisteren op een winst van 48% in 2020.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Travelers +2,9%
 • Johnson & Johnson +1,9%
 • JPMorgan Chase +1,6%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Salesforce.com -1,8%
 • 3M -1,3%
 • McDonald’s -0,6%

Grafiek van de Dag | Fugro

Het aandeel Fugro maakt vandaag verrekend voor de claimemissie een flinke koerssprong, maar bij brokers staat het aandeel op een min van bijna 20%. Later zal Beleggers Belangen een en ander toelichten in een artikel over Fugro.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.