Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Actueel Menno van Hoven, 25 nov 2020 11:05

Beurzen vandaag | Vlakke opening, Dow door 30.000 punten

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX noteert kort na opening een fractie lager op bijna 607 punten. Midkappers Air France-KLM, BAM en Fugro laten grotere koersbewegingen zien en de Dow sloot gisteren voor het eerst boven 30.000 punten, aangevoerd door Chevron.

De AEX noteert kort na opening 0,1% lager op krap 607 punten en telt geen grote uitschieters. KPN, dat gisteren met cijfers kwam en het progressieve dividendbeleid voor de komende jaren bevestigde, stijgt 1,5%. ABN Amro levert 2,6% in ondanks nieuws vandaag in de Financial Times dat banken wellicht weer dividend mogen betalen in 2021. AMX-aandeel Air France-KLM profiteert van het recente herstel van de hele luchtvaartsector met vandaag een winst van bijna 4%. Ook Fugro stijgt, wat in lijn is met de hele olie- en gassector die profiteert van de hogere olieprijs na zeer forse koersdalingen eerder in 2020.

BAM

Grootste verliezer vandaag is BAM met een min van 7,5% na twee dagen van extreme koersstijgingen. Gisteren sloot BAM 22,2% hoger, volgend op een plus van 21,3% maandag. Beleggers pakken wat winst vandaag. Nog een daler is Altice Europe, dat inlevert op het nieuws gisteren nabeurs dat Next Private vandaag (woensdag) een bod van €4,11 op het aandeel doet, wat onder de slotkoers van gisteren ligt. Het aanbod zal lopen tot en met 21 januari 2021.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Air France-KLM +3,7%
 • Fugro +3,6%
 • KPN +1,5%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • BAM -7,5%
 • Altice -4,3%
 • ABN Amro -2,6%

EUROPA

De Eurostoxx50 plust 0,3% in de ochtendhandel met ook hier geen echt opvallende uitschieters bij gebrek aan bedrijfsnieuws. Grootste stijger is Deutsche Telekom dat profiteert van een hoger advies en koersdoel van Credit Suisse. De analisten gaan van neutral naar outperform met een koersdoel dat van €18 naar €20 gaat. Grootste daler is chemiereus BASF, zonder dat hier nieuws aan ten grondslag ligt. Het aandeel liep de afgelopen dagen in lijn met de hele sector hard op en beleggers nemen wat winst.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Deutsche Telekom +2,0%
 • Deutsche Börse +1,6%
 • Safran +1,6%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • BASF -1,7%
 • Volkswagen -1,2%
 • ASML -1,0%

VERENIGDE STATEN

De Dow noteerde gisteren een plus van 1,5% en sloot voor het eerst boven de magische grens van 30.000 punten, wat voor president Trump reden was voor een speciale persconferentie.

Grote winnaars waren wederom de oliemajors met Chevron als grootste stijger met +5%. Het aandeel uit de Hoogdividendportefeuille sloot alweer op $95, na een ongekende rally de afgelopen weken in lijn met de hogere olieprijs en de verwachting dat een vaccin voor een herstellende vraag naar brandstoffen zal zorgen in 2021. Dalers waren er wel, en dan vooral in de sectoren health care en consumer staples, die eerder in 2020 juist hard stegen vanwege Covid-19.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Chevron +5%
 • JPMorgan Chase +4,6%
 • Goldman Sachs +3,8%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Procter & Gamble -0,3%
 • Merck & Co -0,2%

Grafiek van de Dag | Dow Jones

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.