Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Tip van de Week Jeff Thijssen, 19 nov 2020 12:00

Een toegankelijke belegging voor een complexe zaak

0 0 Leestijd ongeveer

De tip van deze week is een ETF die belegt in bedrijven die zich bezighouden met de infrastructuur in de steden van de toekomst. Deze markt kan onder president Biden de komende jaren flink groeien.

Wonen in steden is enorm populair. Door de verwachte groei van de wereldbevolking en het toenemend aantal mensen dat naar steden zal verhuizen, lijkt hier niet snel verandering in te komen. Dat het om grote aantallen gaat, kunnen we opmaken uit cijfers van de Verenigde Naties, die de ontwikkeling van de wereldbevolking bijhoudt en ook tot voorspellingen komt voor de toekomst. Volgens de VN telt de wereld nu circa 7,8 miljard mensen, van wie 56% in steden woont.

Tegen 2030 zal de wereldbevolking naar verwachting groeien naar 8,5 miljard mensen en stijgt het aantal stedelingen van 4,4 miljard naar 5,2 miljard (60% van het totaal). Om deze enorme toename in goede banen te leiden zal er flink geïnvesteerd moeten worden in (duurzame) infrastructuur.

Biden

De Verenigde Staten lijken met de winst van Joe Biden bij de presidentsverkiezingen alvast een flinke stap in de goede richting te zetten. Bidens slogan tijdens de race om het Witte Huis was ‘Build Back Better’, waarmee hij refereerde aan de grote plannen die hij heeft om de infrastructuur – in de breedste zin van het woord – ingrijpend te verbeteren. Het gaat niet alleen om achterstallig onderhoud aan (spoor)wegen en bruggen, maar ook om het verbeteren van het openbaar vervoer en de ICT-infrastructuur.

Dat er met al deze projecten grote bedragen gemoeid zijn wordt bevestigd door de OESO, de internationale organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling. Deze verwacht dat er tot 2030 jaarlijks gemiddeld $4900 mrd zal moeten worden geïnvesteerd in infrastructuur. Dat biedt kansen voor beleggers.

Ishares Smart City Infrastructure

Een mooie manier om in te spelen op de mega-investeringen in infrastructuur die de komende jaren op stapel staan, is een relatief nieuwe ETF van Blackrock. Met deze iShares Smart City Infrastructure UCITS ETF belegt u tegen een kostenratio van 0,4% in 172 bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van de infrastructuur van steden van de toekomst.

Kerngegevens
Fondscode (ISIN) IE00BKTLJB70
Beurs Amsterdam
Hoogste koers 12 mnd $5,95
Laagste koers 12 mnd $3,53
Kosten 0,40%
Beheerd vermogen $34,2 mln
Introductie fonds 3 maart 2020

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ