Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Actueel Menno van Hoven, 18 nov 11:00

Beurzen vandaag | Lagere koersen met luchtvaartsector in spotlights

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese beurzen noteren licht lager in de ochtendhandel met Air France-KLM als enige opvallende uitschieter. In de VS waren er cijfers van Home Depot en Walmart maar trok Boeing de aandacht. 

De AEX loopt in de ochtendhandel wat op maar noteert nog altijd lager dan de slotstanden van gisteren op net iets meer dan 600 punten. Grootste stijger is OCI zonder dat hier nieuws aan ten grondslag ligt.

Air France-KLM

Air France-KLM levert bijna 4% in op een bericht in de Franse krant Le Monde dat het het luchtvaartbedrijf in onderhandeling zou zijn over een extra kapitaalinjectie van €6 mrd. Volgens Le Monde kan Air France-KLM op korte termijn nog eens €4 mrd van de overheid ontvangen en zou er voor begin 2021 een aanvullende financieringsronde van €2 mrd op het programma staan. Dat komt dan bovenop de €10,4 mrd die tot dusverre aan door de overheden gesteunde ‘bailouts’ is ontvangen. Ook Unibail staat bij de dalers na de enorme koerssprong de laatste weken.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • OCI +1,7%
 • Takeaway.com +1,6%
 • Prosus +1,3%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Air France-KLM -3,6%
 • Unibail-Rodamco-Westfield -1,9%
 • Heineken -1,0%

EUROPA

De Eurostoxx50-index noteert zo’n 0,1% lager op 3467 punten en kent ook geen opvallende uitschieters. Deutsche Börse is wel de grootste stijger op het nieuws dat het beursbedrijf 80% van de aandelen van Institutional Shareholder Services (ISS) heeft gekocht voor $1,8 mrd. Grootste dalers zijn de vliegtuiggerelateerde aandelen Safran en Airbus, die weer wat inleveren na de forse koerswinsten van de afgelopen weken.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Deutsche Börse +2,0%
 • Intesa Sanpaolo +1,6%
 • Vivendi +1,4%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Safran -1,5%
 • Adyen -1,3%
 • Airbus -1,1%

VERENIGDE STATEN

De Dow sloot 0,6% lager op 29.783 punten waarbij cijfers van Home Depot en Walmart flinke koersbewegingen teweegbrachten. Beide aandelen leverden in na resultaten die achterblijven bij de consensus. Home Depot kwam met beter dan verwachte omzet- en winstcijfers over het jongste kwartaal maar beleggers reageerden vooral op het bericht dat de d0e-het-zelf keten flink meer gaat uitgeven aan personeelskosten.

Walmart opende in eerste instantie hoger na beter dan verwachte omzetcijfers over het laatste kwartaal, maar zakte gedurende de handel weer wat weg. Het aandeel had in de voorliggende vijf beursdagen winst geboekt en noteerde op een hoogste koers ooit, met in 2020 een rendement van ruim 28%.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing zette de opmars van de laatste weken door met een 3,8% hoger slot op $210, goed voor een hoogste niveau sinds het Covid-19 dieptepunt van $89 op 18 maart. Boeing kwam met rooskleurige verwachtingen over het herstel van de luchtvaartsector in het Midden-Oosten waar tot 2039 naar verwachting 3000 nieuwe toestellen nodig zijn, goed voor een waarde van $685 mrd. Daarnaast profiteerde Boeing van het eerdere bericht dat het van de Amerikaanse toezichthouder na bijna twee jaar weer toestemming krijgt om te vliegen met zijn 737 MAX-toestellen, die na twee fatale crashes aan de grond worden gehouden.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Boeing +3,8%
 • Salesforce.com +2,5%
 • Merck & Co +1,7%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Home Depot -2,5%
 • Walmart -2,0%
 • American Express -1,9%

Grafiek van de Dag | Air France-KLM

Air France-KLM daalt vandaag ruim 3% op berichten over een mogelijk nieuwe kapitaalinjectie. Het aandeel verliest dit jaar ruim 57%. Wel liep de beurskoers de laatste weken hard op, met onder meer een stijging van 27% op maandag 9 november.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.