Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Actueel Karel Mercx, 5 nov 10:27

Beurzen Vandaag | ING, ArcelorMittal, BAM

0 0 Leestijd ongeveer

De kans dat Joe Biden de volgende Amerikaanse president wordt, is afgelopen nacht verder gestegen. Bij het wedkantoor Betfair is de uitbetaling $1,14 per ingezette dollar mocht Joe Biden Winnen. Mocht Trump winnen dan is het $6.

Verder is het zo goed als zeker dat de Republikeinen de meerderheid behouden in de Senaat. Dit is slecht nieuws voor de Amerikaanse economie, want de Republikeinen hebben al aangegeven dat Joe Biden niet onbeperkt geld kan gaan uitgeven. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat de Amerikaanse centrale bank Fed flink het gaspedaal moet gaan indrukken. Gisteren bleek dat de Amerikaanse economie meer steun nodig heeft van de Amerikaanse overheid, nu het aantal nieuwe banen in oktober slechts de helft bedroeg van de verwachte 643.000. De flinke rally op de beurzen is dan ook goed te verklaren, gezien de verwachte extra stimulering. De AEX staat ruim 5% hoger dan drie dagen terug.

NEDERLAND

De AEX opent 1,1% hoger, waardoor het jaarverlies terugloopt naar 5,5%. De AMX wint vandaag 1,2% waardoor het jaarverlies nog maar 9,0% bedraagt.

ING is de grootste daler in de ochtendhandel. Het concern stop met een IT-project en schrijft daarvoor €140 mln af. Duizend mensen moeten weg. Beleggers zijn niet blij en zetten het aandeel 3,8%. De beurswaarde van ING is inmiddels gedaald tot €24 mrd, minder dan de helft van het belangrijkste financiële bedrijf van Nederland: Adyen zit op een beurswaarde van €50 mrd.

ArcelorMittal meldt vanochtend dat het klaar is met de afbouw van schulden en een goed derde kwartaal achter de rug heeft, maar denkt wel het nu weer moeilijker te krijgen. Het aandeel wint in de eerste half uur van de handel 1,1%, waardoor het jaarverlies afneemt naar 18,9%.

BAM  zegt dat het in het derde kwartaal een omzet heeft behaald van €1,7 mrd. De marge is 3%. Beleggers zijn onder de indruk en het bouwbedrijf is met +8,8% de grootste stijger van de dag. Bouwer Heijmans verhoogde vanochtend zelf de prognose voor dit jaar. Het aandeel opende 2,7% hoger.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30:

 • BAM 8,8%
 • ASMI 5,3%
 • Besi 2,9%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30:

 • ING -3,8%
 • Unibail-Rodamco-Westfield -2,3%
 • Arcadis -1,4%

EUROPA

De belangrijkste index van Europa, de Eurostoxx50, opent 1,12% lager waardoor het jaarverlies nu 14,8% bedraagt. Bij Apple lekte uit dat het bedrijf te weinig chips heeft voor iPhone 12. Daardoor graag het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld waarschijnlijk leveringsproblemen gaat krijgen bij bestellingen voor zijn nieuwste model. Het nieuws kwam echter pas vannacht naar buiten, waardoor beleggers er nog niet op hebben kunnen reageren.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30:

 • Amadeus +3,6%
 • ASML +3,6%
 • Prosus +3,3%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30:

 • ING -3,8%
 • Münchener Rück -2,4%
 • Ahold -1,0%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones won gisteravond 1,3%. Het jaarverlies is 2,4%

Grootste stijgers Dow Jones:

 • UnitedHealth +10,3%
 • Salesforce +5,8%
 • Microsoft +4,8%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Caterpillar -7,4%
 • Dow -4,7%
 • 3M -3,2%

Grafiek van de Dag

De kans dat Joe Biden de volgende Amerikaanse president wordt is de afgelopen 24 uur flink gestegen:

AGENDA

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.