Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 31 okt 09:00

Deutsche Bank | Sterkere euro, zwakkere dollar

0 0 Leestijd ongeveer

De succesvolle emissie van de EU-obligaties laat zien dat de euro in trek is, stelt Deutsche Bank.

Vorige week plaatste de Europese Unie de eerste obligaties in het kader van het volgens Deutsche Bank ‘historische akkoord’ over het Europese herstelfonds. Veel is al geschreven over de grote interesse van beleggers in deze leningen. Minder aandacht was er echter voor de grote aankopen van centrale banken. Volgens Deutsche Bank hebben centrale banken 40% van de tienjarige lening gekocht.

Vertrouwen

Die aankopen geven een belangrijk signaal, benadrukt Deutsche Bank, omdat centrale banken het valuta-risico van hun obligatie-aankopen in de regel niet afdekken. Grote aankopen van euro-obligaties zoals die van de afgelopen week zijn dus een teken van vertrouwen in de euro. Dat verbaast de bank niet, aangezien er vaker vraagtekens worden gezet bij de dominante positie van de dollar.

Deze ontwikkeling maken volgens Deutsche Bank deel uit van grotere, structurele ontwikkelingen in het nadeel van de dollar. De Amerikaanse munt lijdt onder meerdere negatieve trends. De meest recente handelsdata lieten het grootste handelstekort – gecorrigeerd voor inflatie – ooit gemeten zien. Het groeiende Amerikaanse handelstekort leidt tot groeiende handelsoverschotten elders in de wereld, vooral in Azië.

Zwakke dollar

De bank is dan ook niet verrast dat Aziatische valuta’s de afgelopen weken flink in waarde zijn gestegen. Daarnaast is het begrotingstekort in de VS enorm en voert de Federal Reserve een zeer ruim monetair beleid. Deze trends drijven andere centrale banken weg van de dollar richting andere valuta’s. Europa is op weg een van de bestemmingen van deze kapitaalstromen te worden, stelt de bank. Over de Amerikaanse dollar blijft Deutsche Bank echter negatief.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!