Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Actueel Menno van Hoven, 28 okt 10:51

Beurzen vandaag | Koersen blijven dalen op nieuwe lockdown angst

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese beurzen krijgen vandaag opnieuw een flinke dreun vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen en bijbehorende zorgen over economische vooruitzichten en mogelijke nieuwe lockdowns.

Daarnaast houden beleggers hun kruit droog in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen. De AEX telt slechts twee kleine stijgers en veel verliezers, aangevoerd door financials en vastgoed. Cijfers waren er van onder meer Heineken, KPN, Carrefour en, nabeurs in de Verenigde Staten, van techreus Microsoft.

Heineken

De AEX noteert kort na opening zo’n 1,7% lager op 536 punten, waarbij beleggers vooral afscheid nemen van banken, verzekeraars en vastgoedaandelen. Het nieuws dat Frankrijk, Duitsland en ook mogelijk het Verenigd Koninkrijk overwegen opnieuw een lockdown aan te kondigen doet de beurzen geen goed en raakt vooral de sectoren en aandelen die ook in maart al het hardst daalden. Heineken daalt 3,7% na de jongste kwartaalcijfers nadat het bierbedrijf weigerde een prognose te geven in verband met corona. KPN daalt 2,8% na de jongste kwartaalcijfers. Het telecombedrijf maakte een lagere omzet bekend, en een hoger dan verwachte winst.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • ASML +0,2%
 • Just Eat Takeaway +0,2%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Randstad -4,5%
 • Unibail-Rodamco-Westfield -4,2%
 • Aegon -4,1%

Lockdowns

Ook elders in Europa zien we fors lagere koersen uit angst voor nieuwe lockdowns na het stijgende aantal besmettingen. De Eurostoxx50-index, die wordt gedomineerd door bankaandelen, daalt bijna 3%. Het Franse supermarktbedrijf Carrefour kwam met beter dan verwachte cijfers, vooral dankzij een sterke performance in Brazilië, terwijl er ook herstel was in thuismarkt Frankrijk en in Spanje. De zogenaamde like-for-like omzet groeide met een fraaie 8,4%. Desondanks daalt het aandeel in lijn met de beurzen vandaag 1,7%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • ASML +0,2%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • BNP Paribas -5,8%
 • Total -4,7%
 • AXA -4,7%

Corona en verkiezingen

De Dow Jones sloot gisteren na een volatiele sessie uiteindelijk 0,8% lager en staat daardoor in 2020 inmiddels weer op een min van 3,8%. Ook hier speelden viruszorgen een grote rol, samen met de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen en twijfels over het al dan niet aankondigen van een nieuw steunpakket. Grootste stijger was nieuwkomer Salesforce.com, dat profiteert van de malaise bij Duitse concurrent SAP, die een dag eerder ruim 20% van zijn waarde verloor nadat de margedoelstellingen waren verlaagd.

De gebeten hond in de VS gisteren waren de meer cyclische industriële bedrijven, die hard worden geraakt door corona. Zij aangevoerd door vliegtuigbouwer Boeing. Caterpillar en 3M kwamen met cijfers die beleggers niet konden overtuigen, gezien de koersdalingen, die overigens wel geheel in lijn waren met de bredere sector Industrials.

Microsoft

Nabeurs kwam Microsoft met wederom sterke cijfers over het laatste kwartaal, maar beleggers verwachten blijkbaar telkens meer van de techgigant, die in de nabeurshandel zo’n 2% daalde. De omzet van clouddivisie Azure steeg met 48%, tegen een analistenconsensus die uitging van 43,5% groei. Ook Windows en Office lieten wederom mooie groeicijfers zien, gestuwd door thuiswerkers, met bijvoorbeeld ook een explosieve groei voor Microsoft Teams met nu 115 miljoen dagelijkse gebruikers tegen 75 miljoen per dag in april. De totale omzet kwam 12% hoger uit, op $37,2 mrd, wat ook beter was dan de $35,72 mrd waar analisten mee rekenden. Het aandeel steeg dit jaar al 35% en dat lijkt voorlopig wel voldoende verwerkt in de koers van het uitblinkende Dividendportefeuille-aandeel.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Salesforce.com +3,4%
 • Procter & Gamble +0,8%
 • Walmart +0,5%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Boeing -3,5%
 • Caterpillar -3,2%
 • 3M -3,1%

Grafiek van de Dag | Microsoft

Microsoft kwam nabeurs met cijfers die beter waren dan verwacht. Desondanks leverde het aandeel toch wat in. De verwachtingen zijn altijd hooggespannen bij de techreus en gezien de enorme koersstijging, ook weer in 2020, zijn beleggers allicht iets te ver vooruitgelopen op de zaken. Ondanks de lagere koers nabeurs verhoogden veel analisten gisteren en vandaag opnieuw hun koersdoelen. Zo ging Credit Suisse van $225 naar $235, verhoogde Barclays het koersdoel van $249 naar $250 en ging het koersdoel bij Goldman Sachs – dat net als de andere analisten ‘kopen’ adviseert – naar $255. Het aandeel Microsoft sloot gisteren op $213,25.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.