Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Actueel Peter Schutte, 7 sep 2020 10:27

Beurzen Vandaag | Groene opening met zorgen

0 0 Leestijd ongeveer

Het herstel van de Amerikaanse technologiefondsen eind vorige week en een beter dan verwacht Chinees exportcijfer zorgen voor een licht groene opening in Europa. Na een half uur handel noteert de AEX 0,4% in de plus.

Die positieve start kan echter niet verhullen dat er beren op de weg te vinden zijn. Zo viel de groei van de Duitse industriële productie over juli flink tegen. Eveneens zorgelijk is het bericht dat de Amerikaanse regering exportbeperkingen overweegt op China’s grootse chipfabrikant SMIC (-20%). Dit voedt de handelsoorlog weer. De Britse premier Boris Johnson dreigt met een harde Brexit en wereldwijd zien we nieuwe pieken in coronabesmettingen. Uit Nederland komt weinig bedrijfsnieuws.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Galapagos +2,6%
 • BAM +2,2%
 • Adyen +2,2%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Intertrust -0,7%
 • GrandVision -0,6%
 • Flow Traders -0,5%

Europa

Ook de Eurostoxx50 is de nieuwe beursweek met een kleine plus begonnen. Hier is eveneens weinig bedrijfsnieuws te melden. Wel zijn er wat berichten over kleinere bedrijven die beleggers als positief kunnen opvatten. Tankrederij Euronav maakt bekend door middel van inkoop eigen aandelen inmiddels 6,5% van zichzelf in bezit te hebben. Euronav meent al langer sterk ondergewaardeerd te zijn.

Verzekeraar Ageas (+1,6%) bevestigde dat het een bod op het bedrijf heeft gehad van BE Group, maar dit als onrealistisch heeft afgedaan. Fusiekoorts in de Spaanse bankensector stuwt de koersen van financials voor de tweede handelsdag op rij.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Banco Bilbao +5,2%
 • Banco Santander +3,4%
 • Volkswagen +2,6%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Inditex -2,7%
 • Enel -2,2%
 • Iberdrola -2,1%

Herstel in de VS

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten, maar aan het einde van de handelsdag waren de grootste verliezen weggewerkt. Technologiefondsen hadden wederom een moeilijke dag, intraday noteerde de Nasdaq ruim 5% lager, maar ook hier vielen de eindstanden mee. Financiële waarden lagen er wel goed bij. De Dow Jones zakte uiteindelijk 0,6%, de S&P 0,8% en de Nasdaq 1,3%.

Het banenrapport over augustus maakte weinig indruk en kon de zorgen over de kracht van de Amerikaanse economie niet wegnemen. Nabeurs werd bekend dat Microsoft de grote defensie-order van het Pentagon ter waarde van $10 mrd krijgt toebedeeld. Amazon vist daarbij achter het net. De Amerikaanse beurzen zijn vandaag gesloten vanwege Labour Day.

Grootste stijgers in de Dow Jones:

 • JP Morgan Chase  +2,1%
 • Goldman Sachs     +1,6%
 • Boeing                  +1,3%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Salesforce            -3,9%
 • Visa                     -2,1%
 • Home Depot         -1,8%

Grafiek van de dag | SoftBank

Er lijkt steeds meer bewijs er te zijn dat de zo forse koersstijging van technologiefondsen voor een belangrijk deel zijn oorzaak vindt in de forse aankopen van call-opties door het Japanse SoftBank. Dit zou tot een dekkingsvraag hebben geleid bij marktpartijen. Retailbeleggers hebben dit zelfversterkend effect verder aangewakkerd waarmee een soort geldmachine ontstond. In Azië daalde SoftBank vanochtend met ruim 7%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.