Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Actueel Peter Schutte, 4 sep 2020 10:46

Beurzen vandaag | Financials omhoog, tech omlaag

0 0 Leestijd ongeveer

Na een half uur handel noteerde de AEX vanochtend 0,2% in de min. De verliezen bedroegen bij begin van de handel nog ruim 1%. De financials liggen er goed bij, terwijl technologiefondsen verder terrein verliezen.

Veel hard nieuws is er vandaag niet. ArcelorMittal herstelt van de tik van 3% die het gisteren opliep. Just Eat Takeaway (-0,3%) heeft goedkeuring ontvangen van de marktautoriteiten voor de overname van de Amerikaanse sectorgenoot GrubHub. Aandeelhouders moeten nog wel instemmen. Voor Just Eat Takeaway is dit een belangrijke stap voor het opengooien van de Amerikaanse markt.

Grootse stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • ABN Amro +3,1%
 • ING Groep +2,2%
 • Air France-KLM +2,2%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • ASMI -2,4%
 • GrandVision -2,1%
 • ASML -1,8%

Europa | Brillenoorlog krijgt vervolg

De Eurostoxx 50 is de dag ook lager begonnen, maar noteert vrijwel vlak om 9.30 uur. Ook hier weinig nieuws en ook hier stijgen de koersen van financials en noteert tech lager. Brillenreus EssilorLuxottica gaat in hoger beroep tegen de eerdere beslissing van de rechter dat het geen inzage mag in bedrijfsgevoelige informatie van overnameprooi GrandVision. Daarmee duurt de brillenvete voort.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Société Générale +3,1%
 • BNP Paribas +2,9%
 • ING +2,2%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Nokia -4,7%
 • ASML -2,0%
 • SAP -1,4%

VS |  Stevig rondje winstnemingen

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag fors in het rood gesloten. Vooral de zo hard opgelopen technologiefondsen moesten het ontgelden. De Dow Jones zakte met 2,8%, de S&P gaf 3,5% prijs en de Nasdaq daalde zelfs met 5%. Stijgers kende de Dow Jones niet. Apple verloor liefst 8%. In de dagen ervoor had het concern juist nog zo geprofiteerd van de aandelensplit. Tot de grootste dalers behoorde ook softwarebedrijf Salesforce, nieuweling in de Dow Jones index. Chipfabrikant Nividia verloor 9,3% in de Nasdaq, Tesla zakte 9%. Marktvorsers vragen zich af of dit een begin is van een grotere correctie.

Een harde aanleiding voor de koersdalingen was er niet. Negatief voor de stemming was wel het bericht dat China meer zelf halfgeleiders wil ontwikkelen. Ook de inkoopmanagersindex diensten (PMI) over de maand augustus viel tegen en dan vooral de deelindex ‘nieuwe orders’. Deze daalde van 67,7 in juli naar 56,8 in augustus. Vanmiddag kunnen beleggers reageren op het banenrapport. De marktverwachting ligt op de creatie van 1,5 miljoen banen.

Grootste dalers Dow Jones:

 • Apple -8,0%
 • Microsoft -6,5%
 • Salesforce -4,9%

Grafiek van de dag | Nasdaq

De koersval van gisteravond vormde voor de Nasdaq de grootste daling sinds afgelopen maart, het begin van de coronacrisis. Berekend vanaf het dieptepunt van 24 maart dit jaar noteert de technologie-index nog altijd 75% hoger. Techmiljardairs als Jeff Bezos, Elon Musk en Steve Ballmer verloren in één dag tezamen €44 mrd. Medelijden is niet nodig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.