Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Tip Terugblik Menno van Hoven, 27 aug 2020 11:30

Thule | Prijzig doch prettig

0 0 Leestijd ongeveer

Een jaar geleden tipte ik het Zweedse Thule Group na een forse koersdaling in de voorliggende periode op SEK190. Na een koerswinst van 37% blijft het aandeel interessant voor de lange termijn.

In het Dividend E-magazine van augustus 2019 tipte ik de Zweedse producent van onder meer outdoor- en kampeerartikelen op basis van mooie groeicijfers en een relatief hoog en sterk dividend. Thule is vooral bekend van de gelijknamige dakkoffers en fietsendragers, maar heeft nog veel meer te bieden. Het bedrijf maakt ook sneeuwkettingen, camper- en caravanaccessoires zoals luifels en tenten voor op het dak van de auto (‘rooftop tents’), kinderwagens, fietskarren, fietstassen, kinderzitjes, rugzakken, laptoptassen en cameratassen.

Daarnaast levert het bedrijf aan grote retailers die de producten onder hun eigen merknaam (‘private label’) verkopen. Merknamen zijn naast Thule ook Case Logic, Tepui Tents, Konig, SportRac, TracRac en UWS. De dak- en fietsendragers zijn nog altijd goed voor het grootste deel van de verkopen van Thule, dat het grootste deel van zijn omzet realiseert in Europa met als tweede markt de Verenigde Staten.

De tip voor Thule, dat een halfjaarlijks dividend betaalt, kwam na een flinke koersdaling in de voorliggende periode waardoor het dividendrendement was opgelopen tot 3,6%. Dat leverde een uitstekend ‘buy the dips’-moment op, op een koers van SEK190. Het jaar 2019, waarin Thule de omzet met 8,5% zag groeien tot SEK 7,04 mrd, werd uiteindelijk afgesloten op een koers van SEK216. Toen kwam de coronacrash, die Thule in eerste instantie ook keihard raakte met een koers die weggleed tot een dieptepunt van SEK140 in maart. Sindsdien volgde een razendsnel koersherstel tot momenteel SEK260, waarmee de tip van vorig jaar goed is voor een rendement van +37%.

Beter dan verwacht

Wat betreft dividend stelde het bedrijf, net als veel andere Zweedse bedrijven, wel teleur. Het eerder voorgestelde dividend van SEK7,50 (7,1% meer dan in 2019) werd geschrapt. De kans is echter groot dat het dividend volgend jaar wordt hervat. De laatste kwartaalcijfers waren gezien de omstandigheden helemaal niet slecht, met een omzet die terugviel van SEK2,31 mrd naar SEK2,04 mrd, waarbij Thule een operationeel resultaat van SEK430 mln wist te realiseren, tegen SEK 558 mln in 2019.

Die resultaten waren veel beter dan waar analisten op hadden gerekend en bovendien was Thule positief over het lopende derde kwartaal, waarin het bedrijf een sterke vraag naar zijn producten ziet. Dat is ook niet vreemd, nu mensen min of meer noodgedwongen veel vaker de fiets en auto pakken voor vakantie in de buurt.

Thule prijzig

Voor 2020 rekenen analisten nu gemiddeld op een omzetdaling van 4,3% tot ruim SEK 6,7 mrd. De komende jaren kan Thule het groeitraject van de voorgaande jaren weer oppakken. Het bedrijf maakt fantastische producten van hoge kwaliteit en heeft nog meer dan genoeg groeimogelijkheden op lange termijn. Ik ben ervan overtuigd dat ook het dividend de komende jaren weer met mooie sprongen omhoog gaat. Na de flinke koerswinst sinds maart is de waardering met een geschatte k/w van ruim 32 wel pittig. Toen ik Thule vorig jaar tipte, was de k/w ongeveer 19. Wie het aandeel heeft kan het zonder meer vasthouden, waarbij net als vorig jaar het advies ‘buy the dips’ blijft.

De auteur heeft een positie in Thule.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!