Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Advies Menno van Hoven, 26 aug 2020 18:11

Medtronic presteert beter dan verwacht

0 0 Leestijd ongeveer

Medtronic rapporteerde sterke cijfers over het laatste kwartaal. Het aandeel blijft zonder meer koopwaardig voor de lange termijn.

Producent van medische apparatuur Medtronic, opgenomen in de Dividendportefeuille van Beleggers Belangen, kwam dinsdag met onverwacht goede cijfers over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar. De winst per aandeel daalde van $1,26 naar $0,62. Dat kwam hoofdzakelijk door de coronapandemie, die veel aandelen uit de sector raakt doordat minder mensen een bezoekje brengen aan het ziekenhuis. Analisten hadden gemiddeld op een wpa van $0,44 gerekend. Ook de omzet in het laatste kwartaal was met $6,5 mrd veel beter dan de consensus van $5,44 mrd.

Medtronic is sterk op het gebied van hart- en vaatziekten. Toch profiteert het bedrijf, net als veel sectorgenoten, ook van het coronavirus omdat het ventilatoren voor beademingsapparatuur maakt. De omzet van ventilatoren verdubbelde ruimschoots in het jongste kwartaal, nadat de productie was vervijfvoudigd. Daar stond een omzetdaling van 14,2% tegenover bij de (na hart- en vaatziekten) één na grootste divisie Minimally Invasive Therapies, die chirurgische instrumenten maakt voor onder meer de behandeling van hernia’s en nierziekten.

Herstellende vraag

Medtronic liet zich dinsdag positief uit over de rest van 2020, waarvoor een herstellende vraag naar medische apparatuur wordt voorzien nu patiënten alsnog naar het ziekenhuis gaan voor vanwege corona uitgestelde behandelingen. Desondanks gaf Medtronic geen prognose, vanwege de blijvende onzekerheid zolang de pandemie voortduurt.

De meevallende kwartaalcijfers werden goed ontvangen door beleggers, waardoor de beurskoers van Medtronic op ruim $100 het hoogste niveau in maanden bereikte. Met een k/w van 26 is Medtronic na het sterke koersherstel sinds maart qua waardering weer flink bijgetrokken. De vooruitzichten op lange termijn blijven echter prima, ook ten aanzien van het dividend, dat nu al ruim 40 jaar op rij verhoogd wordt. Met een ijzersterke cashflow kan het dividend (nu 2,3%) de komende jaren nog veel verder omhoog. Medtronic blijft koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!