Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Tip Terugblik Menno van Hoven, 30 jul 2020 15:46

Norfolk Southern blijft koopwaardig

0 0 Leestijd ongeveer

Het vorig jaar augustus getipte Norfolk Southern is een jaar later goed voor een kleine koerswinst. De jongste kwartaalcijfers waren sterk en het aandeel blijft koopwaardig voor de lange termijn.

Een jaar geleden tipte ik de Amerikaanse spoorvervoerder na een flinke koerstik op een koers van $182. De qua beurswaarde ($49 mrd) net iets kleinere concurrent van Dividendportefeuille-aandeel CSX ($55 mrd) is vooral actief in het oosten van de VS, waar het via een netwerk van bijna 20.000 mijl onder meer kolen, auto’s en containers vervoert. Een jaar geleden schreef ik dat Norfolk Southern met met 1,8% een hoger dividend dan CSX bood (1,4%) en met een k/w van 17,5 ongeveer gelijk werd gewaardeerd. De recente koersdip als gevolg van zwakke kwartaalcijfers leverde een prima koopmoment op voor de lange termijn voor Norfolk Southern, dat sinds 1982 dividend betaalt en de uitkering de laatste jaren gemiddeld met 10% verhoogde.

Een jaar later staat het aandeel op $192,82 en ontvingen beleggers in totaal $3,76 dividend. Norfolk Southern herstelde deze week sterk na het coronadieptepunt van $112,62 op 23 maart, nadat eind januari nog een hoogste koers ooit van $219,88 was neergezet.

Beter dan verwacht

Toevallig kwam Norfolk Southern gisteren nabeurs (woensdag 30 juli) met kwartaalcijfers die beter waren dan de gemiddelde analistenconsensus, met een winst per aandeel van $1,53 (verwachting $1,33). Vanwege corona daalde de omzet met 29% tot $2,10 mrd, waar analisten rekenden op $2,06 mrd. Vorige week rapporteerde CSX al een omzetdaling van 26%, de grootste in de geschiedenis van het bedrijf. De voor spoorvervoerders belangrijke operating ratio kwam uit op 70,7% voor Norfolk Southern. Het aandeel wordt vandaag massaal beloond met koersdoelverhogingen door analisten, die hun winsttaxaties voor 2020 naar boven bijstellen.

Norfolk Southern blijft koopwaardig

Op basis van een geschatte winst per aandeel van $8,65 voor 2020 komt de k/w uit op ruim 22. De komende jaren moet de winst normaal gesproken weer flink aantrekken, waardoor de k/w ook lager zal uitvallen. Norfolk Southern biedt momenteel een dividendrendement van 2% en kan het dividend de komende jaar nog verder verhogen gezien de sterke cashflow en beperkte payout. Daarnaast blijft Norfolk Southern jaarlijks eigen aandelen inkopen. Het aandeel blijft net als CSX koopwaardig voor de lange termijn. Let er wel op dat de koers donderdag waarschijnlijk hoger opent na de meevallende cijfers van woendag nabeurs.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!