Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 29 jul 2020 15:06

Accell | Goed, maar niet goedkoop

0 0 Leestijd ongeveer

Ook Accell heeft last van de coronacrisis, maar doordat in de maand juni de verkopen met 51,3% toenamen bleef de schade beperkt. Het bedrijf wist zelfs een kleine omzetgroei te realiseren over de eerste zes maanden.

In de tweede helft van 2019 verkocht fietsenfabrikant Accell de verlieslatende activiteiten in de VS, om zich volledig te focussen op Europa. De verkoop deed de beurskoers goed en begin dit jaar leek het aandeel op weg om de € 33,72 per aandeel aan te tikken, een belangrijke niveau, omdat Pon Holdings in 2017 een bod deed op Accell tegen deze koers. De coronacrisis gooide echter roet in het eten en in korte tijd halveerde de beurskoers. Inmiddels is het aandeel behoorlijk opgekrabbeld, maar kijken beleggers bij een beurskoers van €23, year to date nog altijd aan tegen een verlies van 11%.

Toename omzet

Uit de cijfers over de eerste helft van het jaar kunnen we opmaken dat Accell de coronacrisis tot nu toe redelijk goed is doorgekomen, gesteund door een forse toename van de verkoop van fietsen in de maand juni, +53,1% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee werden de tegenvallende verkoopcijfers in maart en april gecompenseerd. Accell zag zo de omzet over de eerste zes maanden toch met 4% toenemen naar €676,9 mln. Het operationele resultaat (ebit) daalde wel met 19% naar €45,1 mln, door voornamelijk oplopende kosten als gevolg van verstoringen in de leveringsketen. Onder de streep bleef er een nettowinst over van €28,6 mln (€1,06 per aandeel).

Accell wist een operationele cashflow te realiseren van €129 mln, dankzij een flinke afbouw van de voorraden (€67 mln). De nettoschuld daalde met 31% naar €153,7 mln en daardoor is de nettoschuld/ebitda-verhouding flink verbeterd van 3,1 eind 2019 naar 2 eind juni. Een jaar eerder lag deze ratio nog op 4,1.

Advies Accell

Ik ben positief gestemd over de gang van zaken bij Accell. Met het afstoten van de verlieslatende Amerikaanse tak kan de fietsenfabrikant weer vooruit kijken. De schuldpositie is flink verbeterd en het bedrijf is goed gepositioneerd om te profiteren van de verwachte toenemende vraag naar e-bikes en bakfietsen de komende jaren. Bij een verwachte winst per aandeel 2020 van €1,10 en een beurskoers van €23 komt de koers/winstverhouding uit op 21. Een behoorlijke waardering, waardoor ik niet verder ga dan een herhaling van het houdadvies.

HALFJAARCIJFERS
In € mln 2020 2019
Omzet 676,9 650,8
Ebit 45,1 55,7
Nettowinst 28,6 29,7

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!