Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Actueel Christian Slagter-Koster, 24 jul 2020 10:33

Beurzen vandaag | Flink in het rood

0 0 Leestijd ongeveer

Terwijl Europese economieën zich lijken te herstellen van de lockdown-maatregelen, zorgen oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China voor rode koersborden. In Nederland kwamen Signify en Accell met cijfers.

Nadat eerder deze week de Verenigde Staten China opdroeg om het consulaat in Houston binnen drie dagen te sluiten wegens ‘schending van het Amerikaanse intellectuele eigendomsrecht’, kondigde China donderdag de sluiting van het Amerikaanse consulaat in Chengdu aan.

Daarbovenop nemen de zorgen over de Amerikaanse economie toe. Naast het feit dat het coronavirus zich nog altijd in hoog tempo verspreidt, werd bekend dat het aantal nieuwe werkloosheidsuitkeringen de afgelopen week uitkwam op 1,4 miljoen, 109.000 meer dan een week eerder. Het betekende de eerste stijging in vier maanden tijd.

In Europa lijkt het iets beter te gaan. Uit de meest recente inkoopmanagersindexcijfers van IHS Markit blijkt dat de economieën van Duitsland en Frankrijk zich herstellen. In Frankrijk steeg de PMI van 51,7 in juni naar 57,6 in juli. De cijfers wijzen volgens IHS Markit vooral op een sterke groei van de dienstensector, waarbij het aantal nieuwe orders suggereert dat de binnenlandse vraag eindelijk herstelt.

IHS Markit PMI cijfers juli 2020

NL | Signify en Accell

De AEX noteerde in de ochtendhandel 2,2% lager op 564,08 punten, terwijl de AMX 0,7% in de min stond op 770,31 punten. Op het Beursplein moesten chipaandelen ASML, ASMI en Besi het ontgelden, met verliezen rond de 4%.

Signify behoorde tot de weinige winnaars. De lichtfabrikant zag in het tweede kwartaal de omzet op jaarbasis slechts 0,6% dalen tot €1,47 mrd, maar dit was vooral te danken aan twee grote overnames die het bedrijf deed in de Verenigde Staten. Als deze zouden worden weggelaten daalde de omzet op jaarbasis met 32%. Om de financiële positie te versterken wil Signify de schuldenlast met €350 mln verlagen.

Accell zag als gevolg van het coronavirus de fietsverkopen in juni op jaarbasis met maar liefst 53,1% toenemen. Hiermee compenseerde het bedrijf de teruggelopen omzet in de maanden maart en april. Over het eerste halfjaar steeg de omzet van de fietsenfabrikant ten opzichte van een jaar geleden met 4% tot €676,9 mln. Wel kampt Accell met vertraagde productie en levering, wat leidde tot fors hogere kosten in het eerste halfjaar. Het bedrijfsresultaat daalde zodoende op jaarbasis met 19% tot €45,1 mln. Accell noteerde aan het begin van de ochtendhandel 3% lager.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Signify +3,9%
 • Aalberts Industries +1,4%
 • Flow Traders +0,6%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Galapagos -5,1%
 • ASML -4,4%
 • Besi -4%

EUROPA

De Eurostoxx50-index stond na een half uur handel op 3310,07 punten, een verlies van 1,8%. De index kende met Total slechts één stijger.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Total +0,2%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • ASML -4,5%
 • SAP -3,5%
 • Airbus -2,8%

VS | Apple en Microsoft

De Dow Jones sloot donderdag op 26.652,33 punten, een verlies van 1,3%, terwijl  de S&P500 1,2% verloor en technologiebeurs Nasdaq 2,3% inleverde. Techaandelen Apple en Microsoft stonden onderaan na negatieve analistenreacties.

Zo waarschuwde Goldman Sachs dat de vooruitzichten voor Apple op korte termijn niet al te positief zijn. De zakenbank verwacht dat de vraag naar Apple-producten in het restant van het jaar afneemt en vreest dat het bedrijf de lancering van de nieuwste iPhone zal uitstellen.

Sommige analisten, waaronder die van Oppenheimer, vragen zich hardop af hoeveel verder de aandelenkoers van Microsoft nog kan stijgen, nadat het softwarebedrijf eerder deze week nog beter dan verwachte kwartaalcijfers naar buiten bracht.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Cisco +1,1%
 • Procter & Gamble +0,7%
 • 3M +0,4%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Apple -4,6%
 • Microsoft -4,4%
 • Dow Chemical -3,4%

GRAFIEK VAN DE DAG

In Duitsland steeg de PMI van 47 in juni naar 55,5 in juli, zo blijkt uit cijfers van IHS Markit. Het betekende het hoogste niveau van de afgelopen 23 maanden. Duitse bedrijven rapporteerden volgens IHS Markit zowel een hogere productie als toename van het aantal nieuwe orders.

IHS Markit PMI cijfers Duitsland Juli 2020

AGENDA

Bedrijfscijfers:

 • Tweedekwartaalcijfers Signify
 • Halfjaarcijfers Accell

Macrocijfers:

 • Retailverkopen Verenigd Koninkrijk juni
 • Industriële productie eurozone juli
 • Industriële bestellingen Duitsland juli
 • Industriële bestellingen Frankrijk juli
 • Ondernemersvertrouwen België
 • Industriële productie Verenigde Staten juli

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.