Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden

TA | Toelichting op recente advieswijzigingen

0 0 Leestijd ongeveer

Begin juni kwamen er op hetzelfde moment dermate veel technische advieswijzigingen op Nederlandse aandelen, dat ze niet allemaal in het (e-)magazine konden worden toegelicht. Hierbij alsnog het hoe en waarom van de adviesverhogingen op de aandelen ASML, Brunel en HAL.

ASML

ASML staat sinds begin juni op ‘kopen’. Het aandeel kon toen niet worden behandeld omdat er in die week veel aandelen van de shortlist naar ‘houden’ gingen (of van ‘houden’ naar ‘kopen’). Het was jammer dat het aandeel enkele maanden ervoor op ‘houden’ was gezet. We konden toen echter niet anders omdat de koers uit een stijgend trendkanaal en door het 40-weeks voortschrijdende gemiddelde was gezakt. De richting van dit gemiddelde geeft altijd een goede indicatie van de langetermijntrend, en biedt ook steun bij neerwaartse correcties in een opgaande trend (of weerstand bij opwaartse correcties in een dalende trend). Als het gemiddelde dan geen steun (of weerstand) biedt, is het altijd raadzaam even een pas op de plaats te maken. Dat was het geval bij ASML. De nieuwe all-time high was overigens begin juni de reden het aandeel weer op ‘kopen’ te zetten.

Technische analyse ASML

Brunel

Ook Brunel kon begin juni niet worden behandeld toen de uitzender, tegelijk met diverse andere aandelen, van ‘verkopen’ naar ‘houden’ ging. Er waren toen twee redenen voor de adviesverhoging . Ten eerste dichtte de koers een gap, die werd gevormd aan het eind van de voorafgaande daling. De tweede reden betrof de opwaartse uitname van een oplopende driehoek, die mogelijk een bodempatroon zou kunnen worden. Het is echter nog te vroeg om van een definitieve bodem te spreken. Ten eerste is er nog bepaald geen sprake van een patroon van hogere toppen en bodems. Bovendien is ook (de weerstand) van de oude gap nog niet overtuigend doorgebroken. Tot slot staan ook de indicatoren nog niet positief. Zo daalt het 40-weeks voortschrijdende gemiddelde nog altijd en staat de MACD onder nul. Het aandeel blijft op ‘houden’ staan.

Technische analyse brunel

HAL

Ook HAL behoort tot het rijtje aandelen dat begin juni een adviesverhoging kreeg – van ‘verkopen’ naar ‘houden’ – maar niet behandeld kon worden. De koers brak toen uit een zijwaartse beweging, die weer ontstond na een herstelrally die zijn oorsprong vond in een zware oversoldconditie. Een opwaartse uitbraak uit een range die volgt op een herstelrally is vaak een voorbode van verder herstel. Dat bleek ook bij HAL het geval te zijn. De koers ondervindt de laatste paar weken echter weerstand van het 40-weeks voortschrijdende gemiddelde, zoals dat wel vaker gebeurt bij herstelrallies in een dalende primaire trend. De indicatoren staan verder ook negatief. Zo daalt de gemiddeldelijn nog altijd en bivakkeert de MACD onder nul, ondanks een mooi herstel en kruising tussen de MACD- en Triggerlijn. Het houdadvies blijft dan ook staan.

Technische analyse HAL

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!