Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Actueel Menno van Hoven, 17 jun 2020 10:30

Beurzen Vandaag | Verder omhoog, PostNL grote uitschieter

0 0 Leestijd ongeveer

Na de superdag van gisteren lopen de beurzen vandaag gewoon verder op, met een plus van 1% voor de AEX in de ochtendhandel. Galapagos en de financials zijn de grootste stijgers binnen de AEX. Midkapper PostNL is de grootste uitschieter na een positieve handelsupdate.

NEDERLAND

PostNL is de grootste stijger in Amsterdam na een positieve handelsupdate waarbij het postbedrijf de winstverwachting verhoogde. Ook Signify boekt een mooie koerswinst zonder dat hier nieuws aan ten grondslag ligt. Verder is er nauwelijks nieuws en zien we met name de hard afgestrafte aandelen die herstellen, waaronder de financials. Dalers zijn er vandaag eigenlijk niet binnen de AMX en AEX.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • PostNL +13,4%
 • Signify +6,2%
 • Boskalis +3,7%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • IMCD -0,6%
 • DSM -0,2%

EUROPA

Ook elders in Europa zien we winst, met een plus van 0,6% voor de Eurostoxx50. Hier is ING de grootste stijger met +1,7%. Grootste daler is het Spaanse Amadeus IT Group met slechts -1,1%. Er is geen richtinggevend nieuws en de koersuitslagen blijven daarom gering. Dividendportefeuille-aandeel Bayer doet weer een stapje terug na de grote koerswinsten van de afgelopen dagen.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • ING +1,7%
 • Telefónica +1,6%
 • Safran +1,6%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Amadeus IT Group -1,1%
 • SAP -0,4%
 • Bayer -0,3%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones sloot gisteren met een mooie winst van ruim 2% dankzij hoopvolle berichtgeving omtrent het economisch herstel, waaronder de grootste historische stijging van de Amerikaanse retailverkopen op maandbasis. Ook liet Fed-voorzitter Jerome Powell weten dat hij tekenen van een vroeg economisch herstel ziet. De meer cyclische aandelen, die het meest afhankelijk zijn van de economische ontwikkelingen, boekten de grootste winsten, aangevoerd door machinebouwer Caterpillar. Dalers waren er gisteren niet binnen de Dow, die in 2020 nog op een verlies van 7,9% staat.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Caterpillar +5,3%
 • Merck +4,0%
 • Boeing +3,6%

Grootste dalers Dow Jones:

GRAFIEK VAN DE DAG

PostNL boekt vandaag een fraaie koerswinst na een outlookverhoging, maar staat nog altijd ruim onder de eerdere hoogtepunten. Zo betaalden beleggers vier jaar geleden nog bijna €5,00 voor een aandeel PostNL. Beleggers die in maart instapten doen echter goede zaken. Het aandeel zakte op 19 maart intraday weg tot een laagste koers van 93 cent.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.