Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Advies van de dag Jeff Thijssen, 3 jun 2020 11:25

Hunter Douglas | Nog aantrekkelijker na koersdaling

0 0 Leestijd ongeveer

De coronacrisis heeft de beurskoers van raambekleder Hunter Douglas geen goed gedaan. Met een koerswinstverhouding 2021 van 6 is het aandeel erg aantrekkelijk gewaardeerd. Het koopadvies blijft van kracht.

Hunter Douglas, de grootste producent van raambekleding ter wereld kwam afgelopen week met een korte mededeling voor haar aandeelhouders. Het dividend van €2,10 per aandeel wordt geschrapt als gevolg van de onzekere economische vooruitzichten. Dat een verdere toelichting ontbrak, zijn aandeelhouders inmiddels wel gewend. Hunter Douglas staat namelijk niet bekend om haar openheid. Het jaarverslag 2019 telt slechts 76 pagina’s en ook een bezoek aan de vergadering van aandeelhouders is niet eenvoudig, deze wordt namelijk jaarlijks georganiseerd in Curaçao.


Het beperkt delen van informatie, de lage free float (zie kader) en het ontbreken van analisten die het aandeel volgen zijn niet bevorderlijk voor de interesse van beleggers. De beurskoers van het aandeel stond daardoor de afgelopen maanden wellicht extra onder druk. Bij een slotkoers van €43,60 op 1 juni 2020 betaalden beleggers op basis van de winst per aandeel 2019 van €7,12, nog maar slechts 6 keer de winst. Het aandeel wordt daarmee een stuk lager gewaardeerd dan vergelijkbare bedrijven op de beurs. De k/w op basis van de winst per aandeel 2019 bij het Franse Somfy komt namelijk uit op 19, bij het Taiwanese Nien Made ligt deze op 17.

Vooruitzichten Hunter Douglas onveranderd

Het bedrijf liet eerder dit jaar tijdens de publicatie van de kwartaalcijfers weten rekening te houden met een substantieel lagere omzet en winst in 2020. De vooruitzichten voor de middellange termijn blijven echter onveranderd goed. Herstel is te verwachten zodra we de coronacrisis achter ons kunnen laten. Daarbij is het goed om te weten dat het vierde kwartaal historisch gezien het belangrijkste kwartaal is voor Hunter Douglas. De raambekleder heeft daarnaast genoeg vet op de botten om een moeilijke periode te doorstaan.

Ik maak de inschatting dat Hunter Douglas in 2021 een vergelijkbare winst kan behalen als in 2019. Bij een taxatie van de wpa 2021 van € 7,10 komt de koers/winstverhouding uit op 6. Dat is een zeer aantrekkelijke waardering, die geen recht doet aan het groeipotentieel van het bedrijf. Ik herhaal het koopadvies.

Beperkt aantal uitstaande aandelen
De familie Sonnenberg heeft 83% van de gewone aandelen in bezit, daardoor is de verhandelbaarheid van het aandeel zeer beperkt. Grote beleggers vinden het aandeel daardoor niet interessant en analisten van banken volgen het aandeel daarom niet. De gemiddelde dagomzet ligt slechts rond de 4.000 aandelen. Hierdoor is het aan te raden om enkel orders te plaatsen met een limietorder, zodat u bij de uitvoer van uw order niet voor verrassingen komt te staan. Beleggers dienen er daarnaast rekening mee te houden dat het aandeel als gevolg van de beperkte free float (17%) bovenmatig gevoelig is voor het sentiment op de beurzen. Een grote verkooporder kan de beurskoers behoorlijk onder druk zetten. De beperkte liquiditeit is dan ook mede debet aan de lage waardering.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ