Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Actueel Menno van Hoven, 3 jun 10:51

Beurzen vandaag | Verder omhoog, chipaandelen in trek

0 0 Leestijd ongeveer

De beurzen lopen verder op en de AEX staat 1,3% in de plus. Aandelen profiteren onder meer van een outlookverhoging van het Amerikaanse Microchip en naast chipaandelen zijn ook financials en vastgoedaandelen wederom in trek.

NEDERLAND

De AEX noteert in de ochtendhandel 1,3% hoger op ruim 553 punten en noteert daarmee inmiddels zo’n 150 punten boven het dieptepunt van maart dit jaar. Opnieuw zijn het financials en vastgoedaandelen die de stijgers aanvoeren en daarmee verder herstellen na de scherpe koersdalingen eerder dit jaar als gevolg van de COVID-19 pandemie. Ook halfgeleideraandelen doen het erg goed. Nadat de Amerikaanse sectorgenoot Microchip zijn outlook gisteren nabeurs had verhoogd, zetten deze aandelen nieuwe records neer.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Aegon +5,1%
 • Unibail-Rodamco +5,1%
 • ASMI +4,3%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Grandvision -1,4%
 • FlowTraders -1,1%
 • IMCD -0,4%

EUROPA

Ook elders in Europa zien we wederom hogere koersen met een plus van 1,5% voor de Eurostoxx-50 index. Grote uitschieter is hier de Franse verzekeraar AXA, die het dividend halveert en daarvoor wordt beloond door beleggers die rekening hadden gehouden met minder of zelfs helemaal geen dividend dit jaar. Ook autofabrikanten stijgen, na een positief rapport over de sector door de analisten van Goldman Sachs. Luxegigant LVMH, opgenomen in de Dividendportefeuille, levert in op geruchten dat het mogelijk af zal zien van de geplande overname van het Amerikaanse Tiffany.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • AXA +6,9%
 • Airbus +4,5%
 • Münchener Rück +3,7%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Iberdrola -0,5%
 • Deutsche Börse -0,4%
 • Amadeus IT Group -0,2%

VERENIGDE STATEN

De Dow kende gisteren een sterk slot, met een winst van 1,1% op 25.742 punten. Daarmee is het jaarverlies in 2020 teruggebracht tot 9,8%. Ook hier waren het de zwaarst gestrafte aandelen, zoals financials en industrials, die nu tot de grootste stijgers behoorden. Chemiereus Dow Inc, creditcardmaatschappij American Express en machinebouwer Caterpillar waren de koplopers binnen de Dow. Fusiebedrijf Raytheon Technologies voerde de dalers aan met een klein verlies van 1,1%. Ook Coca-Cola, Walmart en Walt Disney deden een stapje terug.

De Amerikaanse chipmaker Microchip Technology zorgde nabeurs voor een positief sentiment onder beleggers door de outlook te verhogen. Volgens Microchip is er sprake van sneller dan verwacht herstel van de vraag naar chips binnen de autosector. Fabrieken van grote klanten in China draaien weer op volle kracht en in Europa starten veel klanten van Microchip hun activiteiten weer op.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Dow Inc +5,2%
 • American Express +2,4%
 • Caterpillar +2,3%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Raytheon Technologies -1,1%
 • Coca-Cola -0,2%
 • Walt Disney -0,1%

GRAFIEK VAN DE DAG

ASMI is vandaag één van de aandelen die profiteren van de outlookverhoging door Microchip. Met een koerswinst van bijna 17% in 2020 is het AEX-aandeel tot één van de best presterende aandelen in Nederland dit jaar. De all time high van €124 die medio februari voor het uitbreken van de COVID-19 pandemie werd neergezet, komt bij de huidige beurskoers van €115 weer in zicht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.