Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden

Actueel advies

Hoe kijkt u tegen de kwartaalcijfers van Aegon aan?

0 0 Leestijd ongeveer

Aegon heeft dinsdag 12 mei laten weten dat de nettowinst in het eerste kwartaal is uitgekomen op €1,27 mrd.

Dat was volledig het gevolg van een boekhoudkundige bijstelling van de Nederlandse verplichtingen als gevolg van stijgende credit spreads (renteverschillen). In de Verenigde Staten had de verzekeraar juist wat boekhoudkundige (fair value) verliezen op niet afgedekte risico’s en door tegenvallende beleggingsresultaten. Een wat tegenvallend onderliggend resultaat voor belastingen van €366 mln geeft een beter beeld van de financiële prestaties.

Kapitaalbuffer houdt stevig stand

Financieel topman Matt Rider heeft de doelstelling van een rendement van 10% op het eigen vermogen in 2020 losgelaten. Dat is niet verrassend, gezien de omvang van de coronapandemie. De lichte toename van de Solvency II van 201 naar 208% was echter wel een verrassing. Het kapitaaloverschot in de holding steeg naar €1,4 mrd en in elke regio bleef Aegon boven de eigen kapitaaldoelstelling.

Hoewel de verzekeraar op korte termijn wat minder kwetsbaar is voor de marktturbulentie dan het zich liet aanzien. Aan de andere kant vormt onder meer de huidige oversterfte in de Verenigde Staten een behoorlijk winstrisico voor de komende kwartalen. Een bijstelling van het verkoopadvies is dan ook niet aan de orde.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!