Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Opinie Menno van Hoven, 14 mei 10:00

Superaandelen in tijd van crisis

0 0 Leestijd ongeveer

Bij het selecteren van interessante aandelen kijk ik zeker niet alleen naar dividend. Ook nieuwkomers (IPO’s) en aandelen die nieuwe hoogtepunten bereikten hebben mijn bovengemiddelde aandacht.

Immers, aandelen die in het huidige beursklimaat een nieuw hoogtepunt aantikken doen óf iets heel erg goed, óf profiteren optimaal van de vraag naar alles wat met het coronavirus te maken heeft. Zo zijn tech- en online-diensten en -services, medische toepassingen en schoonmaak- en hygiëne-producten nu booming business.

De AEX staat in 2020 op -13,9%, de S&P500 levert 9,3% in en de door mij beheerde Dividendportefeuille staat dit jaar met -7,9% ook nog altijd op verlies. Binnen de Dividendportefeuille zien we een duidelijk beeld: coronasectoren Tech, Health Care en Consumer Staples doen het fantastisch, met in 2020 Coloplast (+26,3%), Tecan (+24,7%), Microsoft (+18,4%), Reckitt-Benkiser (+12%) en Abbott (+10,6%) als uitschieters. Die rendementen vallen echter in het niet bij de echte ‘coronawinnaars’, zoals het Duitse maaltijdboxbedrijf HelloFresh (+111%), het Poolse online gamesbedrijf Ten Square Games (+126%), het Zweedse communicatiebedrijf Sinch (+101%) en de Deense producent van medische apparatuur Ambu (+88%).

In de VS zijn zowel de koersuitslagen als de bedrijven veel groter. De absolute topper in 2020 is biotechbedrijf Moderna (ticker MRNA), die met +242% dit jaar alle large- en midcaps ver achter zich laat. Het bedrijf, dat eind 2018 naar de beurs ging, is een van de koplopers in de race voor een coronavaccin. De beurswaarde van Moderna is nu bijna €25 mrd.

Van $15 naar $750 in vier jaar tijd

Nog zo’n topaandeel waar je eigenlijk nooit iets van hoort is het Canadese Shopify (ticker SHOP), dat het met zijn e-commerce-platform erg makkelijk maakt voor kleine en middelgrote bedrijven om een eigen webshop te starten. Het snelgroeiende bedrijf profiteert optimaal van de lockdowns en coronamaatregelen, met een 46,6% hogere omzet van $470 mln in het eerste kwartaal. Tussen 13 maart en 24 april groeide het aantal nieuwe ‘winkels’ op het platform met maar liefst 62%. Het aandeel Shopify, dat u vier jaar geleden nog kon kopen op $15, bereikte deze week een hoogste koers ooit op $750 en stijgt dit jaar 89%. De kans is groot dat we de komende jaren veel meer gaan horen van Shopify, dat inmiddels bijna $100 mrd waard is op de beurs.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!