Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 13 mei 17:25

Boskalis | Lage olieprijs vertraagt herstel

0 0 Leestijd ongeveer

Maritiem aannemer Boskalis ondervond in het eerste kwartaal nog weinig hinder van de coronapandemie. Maar door de lage olieprijs zijn de marktvooruitzichten verslechterd.

Volgens Boskalis is het eerste kwartaal boven verwachting verlopen, met een hogere omzet en ebitda vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Concrete resultaten zijn evenwel niet naar buiten gebracht. De baggerdivisie zag de omzet licht afnemen bij een lager resultaat. De invloed van het coronavirus was beperkt. Alleen een project in Singapore kwam door lockdownmaatregelen stil te liggen. Omdat hier geen grote baggerschepen worden ingezet, is de negatieve impact op de resultaten zeer beperkt. Het orderboek van de divisie is iets afgenomen vergeleken met eind vorig jaar.

Bij de divisie Offshore Energy kwam de omzet hoger uit, maar werd er een licht operationeel verlies geleden. Vorig jaar boekte dit onderdeel nog een fors verlies vanwege afboekingen op windprojecten. De marktomstandigheden blijven lastig, waarbij het zware zeetransport nog voor een deel afhankelijk blijft van de concurrerende spotmarkt. Met dank aan het binnenslepen van een groot aantal kleinere opdrachten bleef het orderboek van de offshoretak echter nagenoeg stabiel.

Schuldenvrije balans

Per saldo sloot Boskalis het eerste kwartaal af met een orderportefeuille van €4,6 mrd, een fractionele daling ten opzichte van eind 2019 (€4,7 mrd). Mede op basis van dit orderboek kijkt de onderneming met voorzichtig vertrouwen naar de rest van het jaar, zonder een concrete outlook te geven. Begin dit jaar sprak Boskalis nog de verwachting uit dat de offshore energiemarkt vanaf 2021 zal aantrekken, na enkele zwakke jaren. Het voorziene winstherstel bij deze divisie wordt door de in elkaar geklapte olieprijs echter verder naar de toekomst verschoven. In de bagger- en offshore windmarkten blijft er daarentegen de komende jaren voldoende uitzicht op werk. Met een schuldenvrije balans is er ruimte voor extra aandeleninkoop zodra deze crisis voorbij is. Het aandeel heeft al veel slecht nieuws verdisconteerd en blijft koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!