Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Lezersvragen Karel Mercx, 7 mei 2020 17:00

Help, ik heb een impulsaankoop gedaan. Wat nu?

0 0 Leestijd ongeveer

Impulsaankopen komen soms voor in beleggingsland. U bent zeker niet de enige. Zelf deed ik voor het eerst impulsaankopen op de beurs toen ik eind vorige eeuw in technologieaandelen stapte.

Ik stak al mijn spaargeld erin. Korte tijd later kon ik gaan onderzoeken hoe het toch was gekomen dat 80% van mijn vermogen was verdwenen.

Deze ervaring leerde mij dat ik impulsief ben. Daarom sprak ik met mezelf af om mijn beleggingsbeslissingen op zaterdag te nemen, zodat ik er daarna nog twee nachtjes over kon slapen. Daarnaast nam ik mezelf voor om meer te gaan leren over wat zeepbellen zijn, hoe ze ontstaan en hoe je ze herkent.

Prospectus

Mijn advies aan u is om het prospectus door te lezen van het financiële product van uw impulsaankoop. Als het antwoord u niet bevalt, gooit u de positie meteen uit uw beleggingsportefeuille.

Beleggen is een puzzel en u zou van elke verliesgevende transactie moeten weten wat de oorzaak is. Het oplossen van al deze puzzels zorgt ervoor dat u steeds meer leert over de financiële markten. Dat komt het rendement ten goede. Wees daarnaast niet te hard voor uzelf. Ikzelf ben juist blij met alle impulsieve en stomme dingen die ik op de beurs heb gedaan. Ze waren zeer leerzaam.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.