Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Dividendportefeuille | Meevallende cijfers

0 0 Leestijd ongeveer

De Dividendportefeuille deed afgelopen week een stapje terug. Het verlies bedroeg 2,6%, waardoor het negatieve rendement in 2020 weer in de dubbele cijfers loopt: -12,1%.

Een flink aantal aandelen kwam reeds met cijfers over het eerste kwartaal. Die waren gemiddeld genomen beter dan verwacht, en werden door beleggers beloond met een flinke koerssprong. Met name de industrials toonden veerkracht. Roper Technologies en Parker Hannifin boekten koerswinsten van ruim 10% in een negatieve beurs. Ook Castellum, HB Fuller, L’Oréal en Ecolab behoorden na cijfers tot de uitblinkers, met winsten van 8 tot 11%. Daarnaast stelden Microsoft en Reckitt-Benckiser allerminst teleur in het jongste kwartaal.

Het Zweedse vastgoedbedrijf Castellum, dat pas sinds begin dit jaar in de Dividendportefeuille zit, won ruim 12% na sterke cijfers over het eerste kwartaal. Het inkomen uit het beheerde vastgoed in Scandinavië groeide met 9% tot SEK794 mln. Anders dan de meeste andere Zweedse large- en midcaps houdt Castellum vast aan het dividend. Beleggers ontvangen in september een slotdividend van €3,25, tegen €3,05 vorig jaar. Het dividendrendement is 3,8%.

Industrials sterk

Roper Technologies, dat eveneens dit jaar werd gekocht, is een van de best presterende industrials in 2020, met een min van 3,5%. Het aandeel steeg intraday ruim 14% na recordcijfers over het eerste kwartaal, waarin de omzet met 5% steeg tot $1,4 mrd. Voor 2020 rekent Roper op een winst per aandeel van $11,60 tot $12,60. Ook sectorgenoot Parker Hannifin (+13%) deed beter dan verwacht. En last but not least doet ook Reckitt-Benckiser het uitstekend in 2020. De jongste cijfers waren beter dan verwacht en het aandeel is dit jaar een van de lichtpuntjes in de Dividendportefeuille. Ook Reckitt realiseerde een recordomzet in het eerste kwartaal, en verhoogde zelfs de outlook voor 2020. De vergelijkbare omzet in het eerste kwartaal steeg met maar liefst 13,3%, tegen een consensus die uitgang van slechts 5,3% groei. Het Britse bedrijf profiteert optimaal van de explosieve stijging van de vraag naar hygiëne- en schoonmaakproducten zoals Dettol in verband met de coronapandemie.

De maanden april en mei zijn, ondanks de vele dividendverlagingen vanwege het coronavirus, met afstand de belangrijkste voor de Dividendportefeuille. Dat komt omdat de meeste Europese aandelen dan ex-dividend noteren. Bayer (29 april) en Assa Abloy (30 april) gingen reeds ex-dividend. Deze maand volgen nog DSM (12 mei), SEB (22 mei) en Arkema (25 mei). Arkema verlaagt vanwege de virusuitbraak dit jaar dan toch het eerder voorgestelde dividend, net als SEB en LVMH. Voor Danone, Henkel en L’Oréal is de ex-dividenddatum nog niet bekend.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!