Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Vernuftig inspelen op zware koersval

0 0 Leestijd ongeveer

Een koersdaling biedt kansen. En door strategisch een putoptie te schrijven, behaalt een belegger een positief rendement als de beurskoers stijgt, gelijk blijft of zelfs lichtjes daalt.

Advanced Metallurgical Group (AMG) wint speciaalmetalen en is daarnaast producent van vacuümovens. Met zijn metaalactiviteiten tracht het bedrijf in te spelen op de groeiende behoefte aan energiebesparing, energieopslag en schone energie. Belangrijke eindmarkten zijn de lucht- en ruimtevaart en auto-industrie, twee sectoren die hard zijn geraakt door de coronacrisis. Het was dan ook geen verrassing dat AMG onlangs de winstverwachting voor 2020 introk.

Dat het bedrijf in de hoek zit waar de klappen vallen, is goed af te lezen aan de ontwikkeling van de beurskoers. Na een teleurstellend 2019 (-20,9%) waarin AMG meerdere malen moest afschrijven op dure voorraden vanwege dalende metaalprijzen, ging er dit jaar door het negatieve sentiment en de gevolgen van de coronacrisis nog eens 34,5% aan beurswaarde verloren.

Desondanks zijn er voldoende lichtpuntjes. AMG is haar activiteiten namelijk deels aan het verleggen. Zo werkt het bedrijf aan capaciteitsverdubbeling voor de recycling van gebruikte katalysatoren afkomstig van olieraffinaderijen. De nieuwe fabriek hiervoor wordt volgend jaar opgeleverd en zal ervoor zorgen dat het bedrijf minder afhankelijk wordt van de luchtvaart. Daarnaast kwam er begin deze maand positief nieuws uit China, waar de overheid liet weten dat belastingvoordelen en subsidies op elektrische auto’s met een periode van twee jaar worden verlengd.

Winst óf flinke korting

Bij de huidige k/w van 14 is het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd. Van de zeven analisten die het aandeel volgen, geven er dan ook zes een koopadvies met een gemiddeld koersdoel van €28. Het is daarom interessant om de AMG dec20 14 put te schrijven voor €3,10. Mocht de beurskoers op expiratie boven de €14 noteren, dan is de premie voor de schrijver van de optie. Het rendement zou dan uitkomen op 21% in slechts acht maanden tijd. Zet de daling verder door, dan kopen beleggers de aandelen in feite voor €10,90 per stuk. Dat is een mooie korting en tegelijkertijd de laagste koers in drie jaar tijd.

Geschreven put-optie AMG
VerkoopAMG dec20 14 put
Totaal te ontvangen premie€3,10
Contractgrootte100,00
Expiratiedatumvrijdag 18 december 2020
Maximale winst€ 310,00
Maximaal verlies*€ 1090,00
*Bij faillissement AMG

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!