Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Actueel advies

Advies Karel Mercx, 22 apr 2020 16:24

Netflix | De rek is er nog lang niet uit

0 0 Leestijd ongeveer

Dinsdag nabeurs meldde Netflix dat het 15,8 miljoen nieuwe abonnees erbij had gekregen in het eerste kwartaal van 2020. Daarmee was dit het beste kwartaal ooit qua nieuwe klanten.

Het bedrijf had voor het kwartaal een richtlijn van 7 miljoen abonnees afgegeven, het totaal aantal vaste Netflix-gebruikers staat nu op 182 miljoen. Het aandeel spoot buiten beurstijd met ruim 12 procent omhoog. Ceo Reed Hastings deed zijn best om het enthousiasme te temperen; hij benadrukte dat het gevolg van deze enorme aanwas is dat de groei van nieuwe abonnees de komende kwartalen gaat tegenvallen.

Terug van weggeweest

Op dit bericht viel het aandeel weer terug tot het niveau van het slot van dinsdag. Het positieve van de huidige omstandigheden is dat Netflix bijna alle opnamen heeft stilgelegd. Dit scheelt een hoop in de uitgaven en de inkomsten lopen door al die nieuwe abonnees sterk op.

Netflix gaat in 2020 als een trein en heeft al een koersrendement behaald van 34,1%. Slechts twee van de vijfhonderd fondsen in de S&P500 hebben over 2020 een hoger rendement behaald. Wij blijven enthousiast en het advies is nog steeds ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!