Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Actueel Menno van Hoven, 22 apr 10:28

Beurzen vandaag: herstel en cijfers Akzo, ASMI en Randstad

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX noteert kort na opening ruim 1% hoger. Onder meer Akzo Nobel, Randstad en ASMI kwamen met cijfers die goed worden ontvangen door beleggers.

NEDERLAND

De AEX herstelt van de forse min van dinsdag met een ruim 1% hogere stand, waarmee de grens van 500 punten weer opwaarts wordt doorbroken. Een drietal hoofdfondsen kwam met cijfers die goed worden ontvangen door beleggers.

Akzo boekte een winststijging in het eerste kwartaal door kostenbesparingen die het effect van de coronacrisis meer dan compenseerden. De aangepaste operationele winst liep met 31% op tot €214 mln. Analisten hadden op aanzienlijk minder gerekend en beleggers belonen het verfbedrijf met een winst van dik 7%. Akzo staat in 2020 nog wel ruim 25% in de min.

Een andere grote daler in 2020 die het vandaag prima doet is Randstad, dat 4% plust na meevallende cijfers over het jongste kwartaal. De nettowinst daalde met maar liefst 63%, maar de omzet van €5,4 mrd was aanzienlijk hoger dan de €5,1 mrd waar analisten op rekenden. Wel was er in de tweede helft van maart sprake van een omzetdaling van 30% vanwege COVID-19. Randstad verwacht een meer uitdagend tweede kwartaal met weinig ‘visibility’ wat in lijn is met de andere bedrijven die midden in de coronastorm zitten.

ASMI kwam gisteren nabeurs ook met cijfers. Het succesvolle semiconductorbedrijf realiseerde een hoger operationeel resultaat van €78,1 mln in het eerste kwartaal, waarin wel een lagere brutowinstmarge van 44,5% werd gerealiseerd. Voor het tweede kwartaal rekent ASMI op een omzet van €300-350 mln.

Grootste stijgers AEX/AMX om 9.15 uur:

 • AkzoNobel +7,4%
 • Randstad +4,0%
 • ASMI +3,1%

Grootste dalers AEX/AMX om 9.15 uur:

 • Adyen -1,9%
 • Heineken -1,7%
 • IMCD -0,7%

EUROPA

De Eurostoxx50 doet het met +0,7% wat rustiger aan en kent de sectoren Technologie en Telecom als grootste stijgers. Luxebedrijf Kering daalt ruim 6% na de bekendmaking dat in het eerste kwartaal een flink lagere omzet werd gerealiseerd. Ook verlaagt Kering het dividend, wat niet gewaardeerd wordt door veel beleggers.

Echt opvallende uitblinkers zijn er niet, maar de Ierse producent van bouwmaterialen CRH is na meevallende kwartaalcijfers de grootste stijger.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 9.15 uur:

 • CRH +4,4%
 • AB Inbev +2,8%
 • SAP +2,6%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 9.15 uur:

 • Kering -6,3%
 • Safran -1,3%
 • Adidas -0,6%

VERENIGDE STATEN

Het was gisteren een slechte dag voor de Dow, die 2,7% lager sloot op iets meer dan 23.000 punten. Binnen de Dow was er geen enkele stijger. De dalers werden aangevoerd door farmaceut Merck met een min van 5,5%. Het bedrijf gaat – net als andere farmaceuten – Amerikanen die hun verzekering of baan verloren door de COVID-19-pandemie ondersteunen middels gratis toegang tot medicatie van het bedrijf. Ook industriële bedrijven leverden in, met Boeing als één van de grootste dalers.

Grootste stijgers Dow Jones:

Grootste dalers Dow Jones:

 • Merck & Co -5,5%
 • Boeing -5,1%
 • Caterpillar -4,1%

GRAFIEK VAN DE DAG

Randstad is vandaag een positieve uitschieter na de jongste kwartaalcijfers die minder erg zijn dan verwacht. Wel staat Randstad in 2020 nog altijd op een verlies van 35% en is het hoogtepunt van €56,10, dat in januari werd aangetikt, nog ver weg. De huidige koers is €35.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.