Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opties Jeff Thijssen, 21 apr 16:43

Optietips VS | Optiecombinatie op Nike

0 0 Leestijd ongeveer

Door alle onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt, zit er in de opties op Nike veel premie. Daarvan wil ik profiteren met een optiecombinatie.

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde afgelopen week zijn plannen aan om de Amerikaanse economie stapsgewijs weer te heropenen. Ook in Europa versoepelen verschillende landen de maatregelen. Doordat de angst en onzekerheid lijkt af te nemen, is de VIX-index in een maand tijd gedaald van 83 naar 44. Daarmee staat de index nog wel steeds ver boven haar historisch gemiddelde van 18 en dat betekent dat er in een grote groep aandelen relatief gezien nog steeds veel optiepremie zit.

Volatiel kwartaal

Met kandidaten in overvloed is mijn keuze op Nike gevallen. Beleggers in de schoenenfabrikant beleefden een volatiel eerste kwartaal. In korte tijd daalde de beurskoers met 38%, om vervolgens vanaf de bodem weer 40% te herstellen. Doordat de economische gevolgen van de coronacrisis lastig zijn in te schatten, zit er nog steeds veel premie in de opties op Nike. Om hiervan te profiteren open ik een neutrale positie in de vorm van een iron condor.

Concreet gaat het om de verkoop van een NKE jun20 75 put, de koop van een NKE juni20 65 put, de verkoop van een NKE juni20 95 call en een koop van een NKE juni20 105 call. Per saldo wens ik $3,30 te ontvangen. Met een contractgrootte van 100 betekent dit dat er $330 wordt bijgeschreven op mijn effectenrekening. Deze premie mag ik behouden als de beurskoers op expiratie tussen de $75 en $95 noteert. De statistische kans op succes bedraagt bij opening 61%.

NKE juni20 65/75/95/105
VerkoopNKE juni20 75 put
KoopNKE juni20 65 put
VerkoopNKE juni20 95 call
KoopNKE juni20 105 call
Totaal te ontvangen premie$3,30
Contractgrootte100
Expiratiedatumvrijdag 19 juni 2020
RisicoschattingGemiddeld
Maximale winst$330
Maximaal verlies$670

Updates

Telkens als een positie wordt gesloten, laat ik dit weten via Twitter @jeffthijssen. Op dit moment staan er nog posities open in US Steel, SLV (zilver ETF) en General Motors.

US Steel

Op de geschreven US Steel april 2020 13 put ben ik aangewezen. Dit betekent dat ik nu 100 aandelen US Steel in portefeuille heb. Op deze aandelen heb ik eenmaal de US Steel juni20 6 call optie geschreven. Hiervoor heb ik $1,19 aan premie ontvangen.

Rendement

Op 2 juli ben ik van start gegaan met de rubriek Optietips VS. Het gemiddelde rendement van de optietips tegen de slotkoers van 20 april bedraagt 10,1%. Dit percentage is het gemiddelde rendement van alle optietips. In de berekening wordt geen rekening gehouden met de omvang van de ontvangen premies, die per tip verschillen. Hieronder worden de laatste vijftien transacties weergegeven:

 

 • De iron condor op de SPY S&P500 ETF is gesloten. (+46%)
 • De optiecombinatie op SPDR S&P Biotech ETF XBI is gesloten. (+31%)
 • De optiecombinatie op Uber is gesloten. (+44%)
 • De optiecombinatie op GLD is gesloten. (+25%)
 • De iron condor op UNH is gesloten. (+19%)
 • De driepoot op de Braziliaanse ETF EWZ is gesloten. (-56%)
 • De optiecombinatie op FXE (EUR.USD) is gesloten. (+35%)
 • De geschreven putspread op Apple is gesloten. (+30%)
 • De optiecombinatie op Shake Shack is gesloten. (-89%)
 • De optiecombinatie op de Zilver ETF SLV staat nog open. (ongerealiseerd -56%)
 • De geschreven put op Ford is gesloten. (+47%)
 • De geschreven putspread op FXE (EUR.USD) is gesloten. (+45%)
 • De geschreven put op Disney is gesloten. (+38%)
 • De iron condor op Deere & CO is gesloten. (+20%)
 • De geschreven put op General Motors staat nog open. (ongerealiseerd -20%)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!