Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Actueel Jeff Thijssen, 17 apr 10:43

Beurzen Vandaag: medicijn tegen corona zorgt voor optimisme

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggers zijn positief gestemd na de aangekondigde heropeningsplannen van de economie van de Verenigde Staten en het nieuws dat het medicijn remdesivir van Gilead Sciences goed lijkt te werken bij mensen met het coronavirus.

NEDERLAND

De Amsterdamse beurs is de laatste handelsdag van de week positief begonnen. De AEX-index stond een halfuur na opening 2,6% hoger op 509 punten. De AMX-index openende eveneens in de plus en won 2,7%

Er is weinig individueel bedrijfsnieuws. Beleggers reageren met name enthousiast op de uitgelekte onderzoeksresultaten van een medicijn van Gilead Sciences tegen het coronavirus, waarover u hieronder meer kan lezen. Daarnaast reageren beleggers positief op de nabeurs aangekondigde plannen van president Donald Trump om de Amerikaanse economie in stappen te gaan heropenen.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Randstad +8,2%
 • Unibail Rodamco Westfield +7,5%
 • Aperam +6,8%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Fugro -6,0%
 • KPN -2,6%
 • Flow Traders -1,9%

 EUROPA

Ook de Eurostoxx50-index is de handelsdag positief begonnen. Een halfuur na opening noteerde de beurs 3,2% in de plus op 2902 punten.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Airbus +7,0%
 • Safran +6,4%
 • BMW +5,1%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • AB InBev -0,1%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones-index eindigde gisteren 0,1% hoger, op 23.538 punten. Ook de S&P500 (+0,6%) en de Nasdaq (+1,7%) sloten de handelsdag af in het groen.

Gilead Sciences steeg nabeurs met 16%. Uit een eerste studie blijkt haar medicijn remdesivir goed te werken bij patiënten die besmet zijn geraakt met het coronavirus. De 125 patiënten, van wie er 113 ernstige klachten hadden, bleken na behandeling met remdesivir snel te genezen. Slechts 2 patiënten zijn alsnog overleden aan het coronavirus. Gilead Sciences is nog bezig met twee andere studies om de werking van het medicijn in kaart te brengen. Eind april verwacht het de resultaten van een studie bij 400 patiënten naar buiten te brengen. In mei volgt nog een studie met 600 deelnemers.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • UnitedHealth Group +6,0%
 • Intel +3,3%
 • Microsoft +3,0%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Boeing -8,0%
 • JPMorgan -3,8%
 • Exxon Mobile -3,8%

 GRAFIEK VAN DE DAG

De VIX-index geeft de impliciete volatiliteit (verwachte beweging) weer van de S&P500. Deze index staat ook wel bekend als de angst-indicator. De VIX geeft de verwachte beweging aan voor de komende 30 dagen en wordt vervolgens als percentage weergegeven. Op dit moment staat de VIX op 40. Het historisch gemiddelde is 18. Een stand van 40 wil zeggen dat er nog steeds veel onzekerheid in de markt zit en dat beleggers rekening houden met flinke koersuitslagen. Dit zorgt ervoor dat er veel premie in opties zit. Dit is in het voordeel van de schrijver en in het nadeel van de koper van een optie. Bij een VIX van 40 verwacht de markt op weekbasis een beweging van de S&P500 tussen de +5,5% en -5,5%.

Beurzen Vandaag: medicijn tegen corona zorgt voor optimisme

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.