Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Sterk groeiaandeel in onzekere tijden

0 0 Leestijd ongeveer

Dit Franse bedrijf ondervindt nauwelijks hinder van de coronacrisis. De groeivooruitzichten op lange termijn zijn sterk en het bedrijf beloont beleggers ieder jaar met een hoger dividend.

Het Franse Eurofins Scientific is actief als dienstverlener op het gebied van bioanalyse en voedselcontrole. De dienstverlening van Eurofins richt zich op het valideren van onder andere veiligheid, authenciteit, oorsprong en zuiverheid van biologische stoffen in het milieu (water, lucht, bodem et cetera) en in voedsel, geneesmiddelen, cosmetica en hygiëne.

Het aandeel Eurofins doet het dit jaar relatief goed, met een min van 15%. Het is een van de weinige bedrijven die profiteren van het coronavirus, waarvoor het wereldwijd testoplossingen levert en uitrolt. Eurofins staat bekend als overnamemachine. Jaarlijks doet het bedrijf vele tientallen acquisities, die voor een belangrijk deel bijdragen aan de sterke groei. In het laatste kwartaal realiseerde Eurofins een autonome groei van 5,4%.

Over 2019 groeide de omzet met 20,7% naar €4,6 mrd, ondersteund door in totaal 26 acquisities. Voor het lopende boekjaar 2020 rekent het bedrijf op een bijna 9% hogere omzet van €5 mrd en een aangepaste ebitda van €1,1 mrd. De nettoschuld/ebitda-ratio is met 3,1% aan de hoge kant, maar zal de komende jaren hard dalen: grote investeringen in extra capaciteit zijn afgerond en Eurofins heeft aangegeven gas terug te nemen met overnames.

Favoriet bij Berenberg

De analisten van Berenberg kwamen deze week met een rapport over de sector Business Services. Daarbij schonken ze specifiek aandacht aan de risico’s en kansen in tijden van extreme onzekerheid vanwege het coronavirus. De voorkeur gaat uit naar bedrijven met een ijzersterke balans of met aantrekkelijke groeivooruitzichten op lange termijn. Eén van de favorieten van Berenberg in ‘coronatijd’ is Eurofins, waarvoor een koersdoel van €530 wordt gehanteerd.

Eurofins is een typisch groeiaandeel, dat met een geschatte k/w van 22 aantrekkelijk is geprijsd. Het dividend gaat dit jaar 20% omhoog naar €3,45 en ook voor de komende jaren reken ik op een dubbelcijferige groei.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!